31.8.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas uplynulého týždňa odohrali dorastenci dohrávku 2. kola a počas víkendu aj 5. kolo druhej ligy, žiaci sa predstavili v súbojoch 4. kola svojich súťaží a žiačky s juniorkami odohrali prípravné stretnutie.

Ligové zápasy

II. liga starší dorast (U19)

MFK Ružomberok - MŠK Námestovo 4:1 (1:1)
Góly RK:
A. Bartoš, Omasta, Zsigmund (z 11m), M. Bobček

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Proti kvalitne brániacemu súperovi sme dlho nevedeli nájsť recept na prekonanie defenzívy Námestova. Hráči dokázali rýchlo odpovedať na úvodný gól hostí v poslednej minúte prvého polčasu. V druhom polčase napokon zlomili odpor súpera gólmi Omastu, Zsigmunda a Bobčeka. Konečný výsledok je pre hostí krutý, no víťazstvo úplne zaslúžené!"

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU!

MŠK Rimavská Sobota - MFK Ružomberok 0:7 (0:4)
Góly:
Madleňák, Šroba, Totkovič, Omasta, M. Bobček, R. Kružliak, Vávro

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Jednoznačný duel aj konečný výsledok proti odovzdanému súperovi."

II. liga mladší dorast (U17)

MFK Ružomberok - MŠK Námestovo 4:1 (2:0)
Góly RK:
Foťko, Rapoš, Vrábeľ, Hrdina

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU!

MŠK Rimavská Sobota - MFK Ružomberok 1:5 (1:3)
Góly RK:
Zemančík 2, Pastva, Machaj, Hrdina

I. liga starší žiaci - stred (U15)

MFK Ružomberok - MŠK Námestovo 1:0 (1:0)
Gól:
Čakloš

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Jediné, čo nás v dnešnom zápase uspokojilo, bola obranná činnosť družstva. Nedostali sme gól, pri súperových štandardných situáciách sme boli pozorní. Smerom k súperovej bráne to už bolo horšie. Hrali sme v kŕči, kombinácie boli nepresné alebo príliš zdĺhavé. Súper mal v obrane rýchlych, kondične výborne pripravených hráčov a hravo si poradil s našimi individuálnymi pokusmi o presadenie sa. Gól sme strelili po individuálnom prieniku Bobčeka, ktorého prihrávku zužitkoval Čakloš. Ďalšie naše pokusy súper buď zblokoval alebo prichádzali z príliš veľkej diaľky."

I. liga starší žiaci - stred (U14)

MFK Ružomberok - MŠK Námestovo 3:0 (1:0)
Góly:
Matoš 2, Janovec

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Za veľkého tepla sme sa pomalšie rozbiehali. Stred zápasu sme mali dobrý s množstvom nepremenených šancí. Záver zápasu bol pre obe družstvá náročný po fyzickej stránke. Teší ma, že sme zápas zvládli a zaslúžene zvíťazili. Pre súpera je to prijateľný výsledok, kde ho podržal brankár. V zápase pracovala veľmi dobre naša defenzíva, ale aj útočná fáza."

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

MŠK Rimavská Sobota - MFK Ružomberok 0:12 (0:3)
Góly:
Rakyta, Tutura, Kozica, Fula, Vrábeľ, Kompiš, Diviš 2, Záhradník, Olos, Baláž, Vrajko

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Od začiatku zápasu sme boli lepším družstvom. Rozdiel medzi prvým a druhým polčasom bol len v tom, že v prvom polčase sme nepremenili všetky čisté gólové šance. Chlapcov môžem pochváliť, že aj v tom horúcom počasí hrali v nasadení od prvej až do poslednej minúty zápasu."

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

MŠK Rimavská Sobota - MFK Ružomberok 0:29 (0:15)
Góly:
Figa 5, Hazucha 2, Jokel 4, Nemček 3, Mikulaj 4, Butkaj 2, Jantošík 3, Hrivňák, Šotter 2, Kulich, Štanga, Dujava

Prípravný zápas

OŠK Ludrová (žiaci) - MFK Ružomberok (žiačky/juniorky) 8:2 (7:0)
Góly RK:
Vigodová, Buzáková

Peter Dubovec (tréner žiačok a junioriek MFK Ružomberok): ,,Tento zápas nám nastavil zrkadlo. Nemáme brankárku v juniorkách a preto z osem striel medzi žrde sme inkasovali sedem gólov. Deväť hráčok sa celý polčas len otáčalo chrbtom k lopte. Ak sa k nim dostala lopta, odkopli ju. Hanbil som sa. Na druhý polčas nastúpili prevažne žiačky. Tie hrali futbal, snažili sa tvoriť, pôsobili futbalovejšie ako súper, lepšie hrali ofsajdový systém, aj keď paradoxne vo svojej súťaži hrajú bez ofsajdov, vytvorili si viac šancí a svoj polčas vyhrali 2:1. Zachránili tak reputáciu hráčok MFK Ružomberok."

Foto: P. Graf

ZDIEĽAJ ČLÁNOK