Počas minulého týždňa kategória U13 postúpila do HSM SFZ 2015/16, futbalistky (na foto) sa zúčastnili na medzinárodnom turnaji v Bardejove a kategória U9 odohrala dva prípravné zápasy.

U13 postúpila do finále HSM SFZ 2015/16

V sobotu 16. januára 2016 sa naša U13 predstavila v ŠH Badín, kde odohrala druhé kolo Halovej sezóny mládeže SFZ 2015/16. V súboji o jediné postupové miesto si ružomberskí mladší žiaci počínali úspešne, keď dvakrát zdolali Žilinu, Duklu Banská Bystrica aj Jupie Podlavice Badín, vďaka čomu sa prebojovali do celoslovenského finále. Viac informácií sa dočítate v samostatnom článku - TU!

Futbalistky skončili tretie na halovom turnaji žien v Bardejove

Výber poskladaný z ružomberských žiačok a junioriek v sobotu hájil klubové farby na medzinárodnom halovom turnaji žien O pohár primátora mesta Bardejov. Naše futbalistky obsadili v silnej konkurencii sympatické tretie miesto. 

Konečné poradie: 

1. Partizán Bardejov "ženy"
2. Partizán Bardejov "juniorky" 
3. MFK Ružomberok
4. KS Starówka Nowy Sacz
5. 1. FC Tatran Prešov
6. MFK Zemplín Michalovce 
7. UKS 3 Staszkówka Jelna

Pavol Strmenský (tréner junioriek MFK Ružomberok): ,,Spoločný výber žiačok a junioriek sa zúčastnil výborne obsadeného turnaja. Dievčatá mali možnosť okúsiť, ako sa hrá proti viacerým reprezentantkám Slovenska. V silnej konkurencii obsadili konečné tretie miesto hneď za domácimi tímami žien a junioriek. Som spokojný s ich prístupom ku každému zápasu, so snahou plniť všetky taktické pokyny a popasovať sa o dobrý výsledok i za nepriaznivého stavu. Ocenenie pre najlepšiu hráčku turnaja získala naša hráčka Viki Kovalíková."

Prípravné zápasy tímu U9

MFK Ružomberok - Príbovce 8:6

MFK Ružomberok U9: T. Makovický, Latiak, Sloboda, Rajnoha, Dorník, Piták, Mrva, Furdek, Krakovský, P. Makovický, Hrnčiar

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,V sobotu sme sa stretli s húževnatým súperom. Som rád, že sme si mohli zahrať tento zápas. Zápas sa hral 2x30 minút a bolo sa na čo pozerať. Bolo tam veľmi veľa pekných akcií. Chlapci odohrali celú hodinu vo vysokom tempe, za čo by som ich chcel pochváliť. Vedenie sa prelievalo z jednej strany na druhú. V závere sme strhli zaslúžené víťazstvo na svoju stranu. V zápase sme mali miestami veľkú prevahu len sme nevedeli skórovať proti výborne chytajúcemu brankárovi hostí. Chcel by som pochváliť hostí, ktorí na to z akej malej dedinky vyberali hráčov, mali aj svoju kvalitu a vidno, že na tréningoch kvalitne pracujú."

MFK Ružomberok - Vrútky 16:2

MFK Ružomberok U9: Rusnák, Kohút, Hlavčo, Tomčík, Kerdík, Latiak, O. Uličný, F. Uličný, Jacko, Rajnoha, Sloboda, Mrva, P. Makovický

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,Bol to náš druhý prípravný zápas za deň, v ktorom dostali príležitosť ďalší hráči, plus si zahrali niektorí hráči z prvého zápasu. Hralo sa 2x40 minút. Väčší priestor na ihrisku dostali hráči, ktorí nehrali v prvom zápase. V tomto zápase sme dominovali od prvej do poslednej minúty. Chlapci ma veľmi milo prekvapili a som rád, že chlapci urobili veľký pokrok v herných činnostiach. Toto nám len prikazuje pokračovať v nasadenom tréningovom procese. Urobili sme aj chyby, ale to len preto, že sa chlapci snažili tvoriť. My tréneri ich v tom ale podporujeme, aby sa nebáli hrať."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK