10.3.2017

Preview: Musíme potvrdiť, že právom patríme na špicu

V sobotu 11. marca 2017 o 17:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 23. kola Fortuna ligy s Tatranom Prešov. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V uplynulom kole sa Liptáci predstavili v Dunajskej Strede, kde na presný zásah Pavla Šafranka z 9. minúty odpovedal pred koncom prvého polčasu Peter Maslo vyrovnávajúcim gólom na 1:1. Úvodné dejstvo až do vyrovnania patrilo domácemu tímu, ktorý ale svoj náskok nezveľadil. V druhom dejstve DAC najskôr pokračoval v tlaku a snahe opäť nakloniť misky váh na svoju stranu. V závere však prevzali iniciatívu hostia. Marek Sapara len tesne minul bránu zblokovanou strelou a pri dvoch veľkých šanciach Jakuba Mareša sa zaskvel domáci gólman. Zápas sa preto skončil remízou a tak Liptáci, ako aj futbalisti zo Žitného ostrova, mali zmiešané pocity. Dobre, že sme neprehrali, škoda, že sme nevyhrali,“ skonštatoval ružomberský lodivod.

Vzhľadom na priebeh duelu sa bod obom tímom málil, no zároveň si uvedomovali, že mohli z neho vyjsť aj s prázdnymi rukami. Vždy je to o premenení gólových šancí. V každom zápase tie situácie prídu. Po inkasovanom góle sme zostali otrasení a domáci to chceli využiť na strelenie poisťujúceho gólu, čo sa im nepodarilo. Následne záver zápasu, čo sa týka gólových šancí, vyznel v náš prospech a preto som aj skonštatoval, že škoda, že sme jednu z tých možností nevyužili a tým pádom by sme boli zápas dotiahli do víťazného konca. Treba akceptovať aj silu súpera a aj to, že sme hrali v ťažkom prostredí. Dunajská Streda je doma silná, takže treba si ten bod vážiť,“ povedal Norbert Hrnčár.

V ďalšom kole čaká na mužstvo spod Čebraťa domáci súboj s Tatranom Prešov. Pohľad na tabuľku favorizuje Liptákov. Ružomberok doteraz získal 28 bodov a nachádza sa na štvrtej priečke. Na 3. Podbrezovú stráca deväť bodov a pred 5. Trnavou má jednobodový náskok. Naopak Prešov, ktorý sa momentálne nemôže spoľahnúť na domácu pôdu, na jar ešte nebodoval a naposledy podľahol Trenčínu 1:2, sa s 13 bodmi nachádza na jedenástej priečke a na 10. Zlaté Moravce stráca štyri body. Vzájomné zápasy však boli vyrovnané. Hneď pri návrate Tatrana medzi elitu ho Ruža na svojom trávniku zdolala 1:0, túto prehru jej ešte počas jesene oplatil a z východu Slovenska odchádzala s prehrou 1:2. Práve to by mala byť taká výstraha, že naozaj nemôžeme ísť do zápasu s ľahkovážnosťou, ale plne koncentrovaní a potvrdiť, že právom patríme do hornej polovice, respektíve na špicu,“ načrtol tréner.

Do sobotného merania síl môžu zasiahnuť všetci hráči, okrem útočníka Jakuba Mareša, ktorého čaká trest za päť žltých kariet.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK