12.5.2017

Preview: „Urobiť ďalší krok“

V sobotu 13. mája 2017 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 31. kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V uplynulom kole sa Ruža predstavila v Senici, kde v rozmedzí 76. a 80. minúty dvakrát skóroval Erik Daniel a hoci sa domácim podarilo v závere znížiť zásluhou striedajúceho Adama Pajera, Liptáci si zo Záhoria odniesli tri body za víťazstvo 2:1. Splnili sme cieľ, ktorý sme mali pred zápasom. To znamená, cieľom bolo víťazstvo, ktoré sme dosiahli,“ zhodnotil lodivod tímu spod Čebraťa.

Ružomberok doteraz získal 43 bodov a po poslednom víťazstve sa posunul na štvrtú priečku. Na 3. Podbrezovú stráca jeden bod. Naopak, pred 5. Trenčínom má dvojbodový a pred 6. Dunajskou Stredou trojbodový náskok. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka majú navyše tento víkend voľné kolo.

V sobotu si Ruža doma zmeria sily so Zlatými Moravcami. ViOn v minulom kole doma podľahol Dunajskej Strede 1:2, doteraz získal 22 bodov a nachádza sa na desiatej priečke. Na 9. Senicu, ktorá však doteraz odohrala o zápas viac, stráca tri body a pred 11. Prešovom má štvorbodový náskok.

Liptáci sa v aktuálnom ročníku stretli s týmto súperom zatiaľ dvakrát. V jeseni ho na svojom trávniku zdolali 6:1 a v prvom jarnom kole remizovali na súperovej pôde, po góle z tretej nadstavenej minúty, 1:1. Aký majú Ružomberčania cieľ pred najbližším zápasom? „Urobiť ďalší krok v dlhodobej súťaži a našou túžbou aj cieľom bude víťazstvo,“ povedal Norbert Hrnčár.

Do sobotného duelu nezasiahne Marek Sapara a otázny je štart Jána Masla, ktorý musel pre zranenie v Senici opustiť trávnik už v 29. minúte.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK