14.5.2017

Tomáš Ďubek o Európe nahlas nehovorí

V sobotnom zápase 31. kola Fortuna ligy zvíťazil Ružomberok na svojom štadióne nad Zlatými Moravcami 2:1. Po stretnutí ako prvý predstúpil pred novinárov autor prvého gólu Tomáš Ďubek.

Prebiehala 25. minúta, keď brankár Zlatých Moraviec nedovolene zastavil Petra Gal Andrezlyho a nariadený pokutový kop premenil Tomáš Ďubek. Po piatich minútach skóroval Peter Maslo a v samom závere znížil Samir Nurković na konečných 2:1. „Vedeli sme, že to nebude taký zápas, ako bol prvýkrát doma, ale samozrejme chceli sme sa dostať do vedenia, čo sa nám podarilo a bolo to dôležité. Na konci prišla malá dráma, ale zvládli sme to. Máme tri body, takže sme spokojní,“ zhodnotil futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťšesť.

Okrem troch presných zásahov, videli diváci viaceré šance volajúce po góle. Liptáci sa dostali do množstva slušných streleckých pozícií a Dominik Kružliak hlavou usmernil loptu do brvna. Za hostí bol nebezpečný najmä Privat Yao, ktorého strelu v prvom polčase vyrazil Matúš Macík, krátko po hodine hry rozozvučal brvno a v 90. minúte znova nastrelil konštrukciu brány, no tentokrát už Samir Nurković upratal loptu do siete. V závere Dominik Holec zneškodnil veľkú šancu Petra Gal Andrezlyho. „Boli tam dáke šance, aj oni trafili brvno, ale ako vravím, získali sme dôležité tri body do tabuľky a ideme ďalej. Pred nami sú ďalšie dva zápasy, takže sústredíme sa na ne,“ spomína si na duel Tomáš Ďubek.

Ružomberčania si napriek zdramatizovanému záveru nenechali vziať víťazstvo a tak si do tabuľky pripísali ďalšie cenné body. „Pre nás sú dôležité tri body, ktoré máme. Opäť sme sa priblížili k nášmu cieľu, ktorý si dávame v kabíne. Sú to dôležité body,“ povedal skúsený stredopoliar, ktorý však o vidine pohárovej Európy ešte nechce hovoriť: „Nepoviem to nahlas, ale ideme od zápasu k zápasu a tým pádom stúpame aj v tabuľke alebo sa približujeme k tomu čo chceme.“

V posledných dvoch kolách čakajú Liptákov súboje s momentálnymi konkurentmi o účasť v Európskej lige. Najskôr sa predstavia v Podbrezovej a na záver sezóny doma privítajú Dunajskú Stredu. „Ktorý zápas nie je ťažký? Aj teraz sme sa presvedčili, že aj tento zápas bol ťažký. Keď chceme hrať to, čo chceme hrať, musíme bodovať v každom zápase,“ odhodlane povedal Tomáš Ďubek.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK