14.5.2017

Strelec rozhodujúceho gólu Peter Maslo: „Šťastie patrí k futbalu“

V sobotnom domácom zápase 31. kola Fortuna ligy zvíťazil Ružomberok nad Zlatými Moravcami 2:1. O stretnutí sme sa rozprávali s autorom druhého gólu Petrom Maslom.

Ruža mala aktívny vstup do stretnutia. „Chceli sme vybehnúť, hrať tú našu hru, čo stále hráme. Celkom sa nám to darilo, dostávali sme sa do šancí, škoda, že sme niektoré ešte nevyužili, ale tri body sú doma a to je hlavné,“ zhodnotil duel ružomberský obranca.

V 26. minúte premenil pokutový kop Tomáš Ďubek a po piatich minútach sa presadil aj Peter Maslo, keď sa po centri Petra Gal Andrezlyhom najlepšie zorientoval pred bránou a aj s istou dávkou priazne osudu dopravil loptu do siete. Bol to dobrý center z ľavej strany. Snažil som sa to zachytiť. Chvalabohu to prešlo na mňa aj trošku so šťastím, ale to patrí k futbalu. Podarilo sa mi pretlačiť cez brankára a padlo to dnu,“ spomenul si Peter Maslo na gólový moment.

Po druhom góle oba tímy nevyužili viaceré sľubné príležitosti, pričom viac ich bolo na strane Liptákov, ktorí mohli navýšiť svoje vedenie. Naopak sa však v deväťdesiatej minúte presadili hostia, keď Privat Yao druhýkrát v stretnutí nastrelil konštrukciu brány a Samir Nurković upratal loptu medzi tri žrde. Domáci celok však v nadstavenom čase bez problémov ustrážil náskok 2:1. „Samozrejme nevyužité šance nás mrzia, ale myslím si, že sme to vzadu ustáli a vpredu som rád, že si vytvárame šance. Nabudúce ich dúfam premeníme a budeme spokojnejší,“ skonštatoval futbalista obliekajúci dres s číslom sedemnásť.

Ruža sa víťazstvom výrazne priblížila k pohárovým priečkam a v posledných dvoch kolách pôjde o veľa, pretože Liptákov čaká zápas v Podbrezovej a následne si doma zmerajú sily s Dunajskou Stredou. „Pôjde, ale ako vravím, my sa budeme pozerať stále na seba. Budeme chcieť hrať svoju hru a získať tri body,“ skonštatoval Peter Maslo a predostrel aj to, čo by v piatok mohlo platiť na Železiarov: „To, čo stále. Bojovnosť, behavosť, dať o jeden gól viac a vyhrať.“

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK