1.6.2017

Naše futbalistky čakajú kvalifikačné zápasy o postup do prvej ligy

Ženský výber MFK Ružomberok – Ľubochňa vo svojej premiérovej sezóne príkladne háji klubové farby v druhej lige žien skupina B, kde si už v uplynulom zápase vybojoval prvenstvo víťazstvom 5:0 nad tímom FC Baník HN Prievidza & Handlová a nasmeroval svoje kroky do kvalifikačných bojov o postup do najvyššej súťaže.

Na naše futbalistky čaká túto sobotu ešte posledný ligový duel s Bánovcami nad Bebravou a potom sa už budú môcť plne sústrediť na kvalifikáciu, v ktorej odohrajú po jednom zápase s víťazmi ostatných dvoch skupín, s tímami NMŠK 1922 Bratislava a s Tatranom Prešov. Medzi elitu postupuje víťaz kvalifikácie.

Ružomberčanky odohrajú prvý duel v sobotu 10. júna 2017 v Spišskej Novej Vsi. Miesto konania druhého zápasu ešte nie je známe, no aj to by sa malo uskutočniť na neutrálnej pôde v približne rovnakej vzdialenosti od miest, v ktorých sídlia obidva súperiace tímy.

My sme nováčik v druhej lige skupina B, no napriek tomu sa nám ju podarilo vyhrať s predstihom. Do baráže ideme ako „outsider“. Nemáme čo stratiť, ale len získať. Pred každým zápasom sú šance 50:50. Máme mladé perspektívne družstvo, ktoré pôjde v každom zápase na sto percent, aby si splnilo svoj sen – postup do prvej ligy,“ povedal pred súbojmi o postup tréner ružomberských futbalistiek Marek Javorčík.

Kvalifikačné zápasy našich futbalistiek:

10. 06. 2017 o 17:00 1. FC Tatran Prešov – MFK Ružomberok – Ľubochňa
24. 06. 2017 o 17:00 MFK Ružomberok – Ľubochňa – NMŠK 1922 Bratislava

ZDIEĽAJ ČLÁNOK