9.6.2017

Ruža odštartovala prípravu na novú sezónu

Po úspešnom minulom ročníku odštartovalo ružomberské A mužstvo v piatok 9. júna 2017 prípravu na nový ročník Fortuna ligy a zároveň aj na účasť v pohárovej Európe.

Po sezóne klub opúšťajú štyria futbalisti, ktorým sa skončili, prípadne končia zmluvy – Jakub Mareš, Martin Nagy, Andrej Lovás a Tomáš Gerát. Pod Čebrať naopak zavítali dve nové posily Matej Kochan a Dominik Kunca a na skúšku prišiel 22-ročný ľavý obranca z ukrajinského Volynu Luck Vladislav Shapoval.

Krátko po úvodnom zraze sa pred novinárov postavil športový riaditeľ Dušan Tittel. Predovšetkým začína príprava na nový ročník, dnes je prvý tréning. Ešte nie sme kompletní. Niektorí hráči, ktorí mali naplánované dovolenky a boli trošku ďalej ešte nie sú s nami – Tomáš Ďubek a Jozef Menich. Privítame dvoch nových hráčov, s ktorými sme sa dohodli, to sú Dominik Kunca a Matej Kochan. Máme ešte plán, aby sme káder doplnili dvomi hráčmi tak, aby sme boli silní aj na postoch, ktoré sme zatiaľ neobsadili. Ľuboš Hajdúch sa rozhodol skončiť s hráčskou činnosťou a bude pôsobiť u nás ako tréner brankárov. To je ďalšia taká zmena,“ konštatoval s vierou v to, že tím Norberta Hrnčára bude v novom ročníku ešte silnejší.

Keďže na pozícii brankára už nebude pôsobiť Ľuboš Hajdúch, klub sa musí poobzerať aj po novom gólmanovi, ktorý doplní Matúša Macíka a Ivana Krajčírika. Máme vytipovaných niektorých brankárov a rokujeme s ich manažérmi. Nakoľko sme spokojní s Matúšom Macíkom, ktorý na poste jednotky zanechal dobrý dojem, samozrejme je perspektívou do budúcnosti, hľadáme brankára, ktorý by bol k nemu rovnocenný, ale zároveň aby sme našli aj nových brankárov na doplnenie mužstva. Takže hľadáme optimálne riešenie,“ priblížil športový riaditeľ klubu.

Pred ostrým súbojom v pohárovej Európe čakajú na Liptákov tri merania síl a od 11. do 19. júna absolvujú sústredenie. V nedeľu cestujeme na sústredenie do Slovinska, kde nás čakajú dvaja súperi, ktorí tiež hrajú Európsku ligu – 15. júna maďarský Videoton a 18. júna chorvátsky NK Osiek. Po návrate domov nás čaká zápas s Třincom, ktorý bude generálkou na zápas prvého predkola Európskej ligy s tým, že súpera sa dozvieme na žrebovaní 19. júna,“ prezradil Dušan Tittel.

Prípravu v Ružomberku štartujú:

Marek Sapara, Peter Maslo, Tomáš Ďubek, Erik Daniel, Peter Gal Andrezly, Miloš Lačný, Michal Faško, Matej Kochan, Jozef Menich, Dominik Kružliak, Štefan Gerec, Matej Čurma, Ján Maslo, Vladislav Shapoval, Dominik Kunca, Jakub Kudlička, Dalibor Takáč, Matúš Macík, Ivan Krajčírik, Matúš Kmeť, Šimon Kupec, Lukáš Ondrek, Mário Almaský, Milan Ferenčík, Matej Madleňák

ZDIEĽAJ ČLÁNOK