4.8.2017

Dominik Kružliak: „Makať a drieť na tréningu sa oplatí“

Vo štvrtok 3. augusta 2017, odohral Ružomberok domácu odvetu tretieho predkola Európskej ligy, v ktorej napriek bojovnému výkonu podľahol favorizovanému Evertonu 0:1. Po stretnutí sme sa rozprávali s Dominikom Kružliakom, ktorý mal počas duelu na ramene kapitánsku pásku.

Keďže Ruža v prvom súboji podľahla Evertonu 0:1, v domácej odvete musela dorovnať tesnú stratu. Ružomberčania sa dostali do niekoľkých sľubných situácií, no gól neprichádzal. Šanca žila až do 80. minúty, kedy skóroval Dominic Calvert-Lewin a sen o malom futbalovom zázraku sa rozplynul. Myslím si, že to bol zápas v dobrom tempe. Odohrali sme kvalitný zápas s top klubom z Premier league, takže si myslím, že aj keď sme prehrali oba zápasy 0:1, nemáme sa za čo hanbiť. Odohrali sme s ním rovnocennú partiu. Škoda, že sme nevyužili šance, ktoré sme mali v prvom polčase a potom škoda toho gólu. Už sa s tým asi nedalo nič robiť, keď sme dostali gól,“ zhodnotil stretnutie futbalista obliekajúci dres s číslom dva.

Liptákov počas celého duelu hnal za vytúženým gólom vypredaný štadión. Oduševnený výkon podal fanklub Concordia 1906 a zahanbiť sa nedal ani zvyšok štadióna. Ako jeden z najkrajších momentov môžeme vybrať 53. minútu, kedy sa takmer všetci diváci zapojili do prekrikovačky „RUŽA GÓL“ a krátko po jej skončení tesne minul bránu Erik Daniel. Atmosféra bola výborná, asi najlepšia, akú som tu zažil. Diváci boli naozaj skvelí a ďakujeme im za podporu,“ pochválil fanúšikov Dominik Kružliak.

Keďže Ružomberok prehral v prvom aj druhom súboji s Evertonom zhodne 0:1, musí sa rozlúčiť s pohárovou Európou. Ruža si zahrala na medzinárodnom fóre po jedenástich rokoch a rozhodne nebola len do počtu. Vyradila srbskú Vojvodinu, nórsky SK Brann a dôstojne čelila aj jednoznačnému favoritovi z Liverpoolu. Keby mi niekto povedal na začiatku Európskej ligy, že sa dostaneme do tretieho predkola a že si zahráme s Evertonom, tak by som sa asi zasmial, ale naozaj sa oplatí makať, drieť na tréningu a toto futbal prináša. Dostali sme sa až do tretieho predkola a myslím si, že sme vypadli so cťou,“ uzavrel obranca tímu spod Čebraťa.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK