4.8.2017

Miloš Lačný: „Každý musí byť na seba hrdý“

Od začiatku druhého polčasu odvetného stretnutia tretieho predkola Európskej ligy, prišiel na trávnik útočník Miloš Lačný, ktorý sa spolu s ostatnými hráčmi tímu z centra dolného Liptova snažil o zmazanie tesného náskoku Evertonu z úvodného duelu.

Ružomberčanom sa napriek veľkej snahe a vyrovnanej partii s Evertonom nepodarilo streliť gól a minimálne poslať zápas do predĺženia. Naopak, v 80. minúte skóroval Dominic Calvert-Lewin a Ruža tak, ako pred týždňom v Liverpoole, aj v domácej odvete prehrala 0:1. V prvom rade musím povedať, že to bola dlhá, ale veľmi pekná cesta. Teraz to už bolo asi nad naše sily. Everton hral veľmi dobre. My sme sa im vyrovnali bojovnosťou. Snažili sme sa, ale predsa je to Premier league. Musím poďakovať naším fanúšikom, ktorí boli od začiatku s nami a bolo to naozaj nádherné,“ zhodnotil stretnutie ružomberský útočník.

Liptáci to mali po prvom zápase slušne rozohrané. Cítili sme šancu. Prvý zápas skončil 1:0. Stačilo nám doma streliť gól a nejako to uhrať, ale oni si to tou kvalitou uhrali, pretože také veľké mužstvá si to vedia udržať, aby to mali vo svojich rukách a aby postúpili ďalej,“ povedal Miloš Lačný a pokračoval: Všetci sme sklamaní, pretože šanca bola veľká, ale treba dať hlavu hore. Každý musí byť na seba hrdý, na svoj výkon a na svoje odhodlanie, ktoré odovzdal, pretože boli to veľmi ťažké zápasy nielen s Evertonom, ale aj s Vojvodinou a Bergenom. Myslím, že každý sa bude môcť každému pozrieť do tváre.“

Ruža pri svojej púti pohárovou Európou vyradila srbskú Vojvodinu, nórsky SK Brann a statočne bojovala aj s anglickým Evertonom. Keď sa pozrieme na počínanie Ružomberka v Európskej lige, môžeme hovoriť o úspechu? Určite áno a myslím, že pre celý ružomberský klub, od upratovačiek, až po pána majiteľa,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom 31.

Výbornú kulisu pripravili hráčom fanúšikovia na obidvoch tribúnach ružomberského štadióna. Tak, ako som povedal, musíme poďakovať fanúšikom, bez nich by to také nebolo. Bolo vypredané do posledného miesta. Boli tu naši známi, naši najbližší. Myslím, že celé Slovensko to sledovalo a nemáme sa za čo hanbiť a sme veľmi radi, aj keď sme prehrali,“ pochválil obecenstvo Miloš Lačný.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK