17.8.2017

Preview: Ruža cestuje do Podbrezovej

V piatok 18. augusta 2017 o 18:30, odohrá Ružomberok zápas 5. kola Fortuna ligy s domácou Podbrezovou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V uplynulom kole privítal Ružomberok na svojom štadióne lídra súťaže z Trnavy. Liptáci nezachytili úvod duelu a v dvadsiatej minúte už prehrávali 0:2. Ruža v ďalšom priebehu zatlačila svojho súpera. Herný prejav mužstva bol sympatický, no šance zostali nepremenené a na výsledku 0:2 sa nič nezmenilo. Presne tak, hlavne druhý polčas mal veľmi dobrý parameter, ale ťažko sa dobieha, keď sme nezachytili úvod. Problém bol úvod,“ spomenul si na predchádzajúci duel lodivod tímu spod Čebraťa.

Po štyroch kolách majú Ružomberčania na svojom konte štyri body a patrí im priebežná siedma priečka. Na 5. Zlaté Moravce a 6. Prešov strácajú dva body. Naopak, rovnaký počet bodov doteraz získal aj 8. Trenčín a aktuálny súper mužstva z centra dolného Liptova, 9. Podbrezová. V piatok sa preto na Horehroní uskutoční súboj tabuľkových susedov. Samozrejme chceme byť v zápase úspešní, podať dobrý výkon. K tomu sa potrebujeme strelecky presadiť,“ konštatoval Norbert Hrnčár.

Na posledné vzájomné meranie síl, ktoré sa odohralo v Podbrezovej, majú Liptáci príjemné spomienky. V predposlednom kole minulého ročníka tam Ruža triumfovala gólom Erika Daniela zo záveru stretnutia 1:0. Tento duel sa nepochybne zapísal do klubovej histórie. Pamätáme si ten zápas. Zápas, v ktorom sme potvrdili účasť v Európskej lige aj tretie miesto sa odohral nedávno. Na štadión v Podbrezovej máme naozaj príjemné spomienky,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Bude sa môcť kormidelník mužstva z centra dolného Liptova v piatok spoľahnúť na všetkých hráčov? Kvôli chorobe je otázny Marek Sapara,“ prezradil na záver Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK