13.10.2017

Preview: Vstupujeme do druhej polovice základnej časti

V sobotu 14. októbra 2017 o 18:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 12. kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Po víťazstve nad Prešovom v pomere 3:1, prišla na rad reprezentačná prestávka, počas ktorej boli povolaní do tímu SR “21“ Šimon Kupec a Dominik Kružliak a v macedónskej „dvadsaťjednotke“ sa predstavil Tihomir Kostadinov. Ako využilo A mužstvo dlhší čas bez súťažného duelu? Klasická prestávka. Prvý týždeň sa niesol v rámci doliečenia zranení a samozrejme aj tréningového procesu. Mali sme troch hráčov v reprezentačnej „dvadsaťjednotke“, plus niektorí hráči boli hrať za juniorku a od pondelka sa štandardne pripravujeme na najbližší zápas so Zlatými Moravcami,“ prezradil šéf ružomberského realizačného tímu.

Aktuálna reprezentačná prestávka predelila základnú časť Fortuna ligy presne v polovici. Ružomberok získal v úvodných jedenástich kolách osemnásť bodov a nachádza sa na priebežnom šiestom mieste. Rovnaký počet bodov má aj 5. Žilina a na 4. Dunajskú Stredu, ako aj 3. Nitru, strácajú Liptáci jedno víťazstvo. Naopak, pred 7. Trenčínom a 8. Zlatými Moravcami majú trojbodový náskok. Úvod základnej časti bol ovplyvnený našou účasťou v Európskej lige, kde sme museli zohľadňovať aj vyťaženosť hráčov. Je dobre, že sme v prvej šestke, bodové rozdiely nie sú veľké a naše postavenie nám dáva nádej do dobrého finišu jesennej časti,“ zhodnotil prvých jedenásť kôl Norbert Hrnčár.

Ružomberčania privítajú v sobotu na svojom trávniku práve Zlaté Moravce, ktoré sa držia v tesnom závese za prvou šestkou. Futbalisti spod Čebraťa majú aktuálnemu súperovi čo vracať, keďže v prvom kole podľahli ViOnu na jeho pôde 1:2. To, čo som povedal, je to vyrovnané. Bodové rozdiely sú malé a to platí aj v tomto prípade. Samozrejme domáci zápas chceme vyhrať a začať úspešne druhú polovicu základnej časti,“ predostrel plány lodivod mužstva z centra dolného Liptova.

Do zápasu nebude môcť zasiahnuť zranený Štefan Gerec, otázny štart má pred sobotou Marek Sapara.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK