27.10.2017

Preview: Čaká nás domáci súboj s tabuľkovým susedom

V sobotu 28. októbra 2017 o 18:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 14. kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Minulý víkend sa Ruža predstavila v Senici, kde gólmi Nermina Haskića, Tihomira Kostadinova a Erika Daniela zvíťazila 3:0. Ako hodnotí meranie síl šéf ružomberského realizačného tímu? Ako z našej strany výsledkovo dobre zvládnuté s dôležitými tromi bodmi v tabuľke,“ povedal lodivod mužstva spod Čebraťa.

V súboji s tímom zo Záhoria si pripísal prvý štart v novom pôsobisku estónsky reprezentant Artur Pikk, ktorý odohral celý duel a zanechal sympatický dojem. S jeho výkonom som bol spokojný,“ konštatoval Norbert Hrnčár.

Ruža sa po víťazstve s 22 bodmi posunula na piatu pozíciu, pričom má rovnaký bodový zisk ako 6. Nitra. Liptáci teraz privítajú na svojom trávniku Dunajskú Stredu. Mužstvo zo Žitného ostrova sa momentálne nachádza na štvrtej priečke a Ružomberok naň, rovnako ako na 3. Žilinu, stráca dva body. DAC síce v uplynulom kole prehral s Trenčínom 1:2, no išlo o prvú domácu ligovú prehru v novej aréne. Ich postavenie samo o sebe svedčí o tom, že nás čaká náročný a kvalitný súper,“ povedal tréner.

V tejto sezóne sa Ružomberok stretol s Dunajskou Stredou zatiaľ raz a to v treťom kole, kedy na Žitnom ostrove remizoval 1:1. Do sobotného duelu nebude môcť zasiahnuť dvojica hráčov Štefan Gerec a Matej Kochan. Otáznik visí nad Matúšom Macíkom.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK