19.11.2017

Matej Kochan otvoril svoj gólový účet v ružomberskom drese

Ružomberok v sobotu 18. novembra 2017, odohral domáci zápas 16. kola Fortuna ligy, v ktorom zvíťazil nad Podbrezovou 3:0. Na stretnutie sme sa pozreli s autorom druhého gólu Matejom Kochanom.

Liptáci sa ujali vedenia v 15. minúte, kedy Kristi Qose nožničkami otvoril skóre. O dvadsaťjeden minút namieril presne k žrdi Matej Kochan a v 73. minúte sa gólovo presadil striedajúci Dalibor Takáč. Vyhrali sme 3:0, nedostali sme gól a tri body zostali doma, takže bol to vydarený zápas,“ povedal ružomberský stredopoliar.

Ruža bola počas duelu ofenzívne naladená a okrem troch gólov si vypracovala ešte ďalšie strelecké príležitosti. Podbrezová na nás vybehla. Prvých pätnásť-dvadsať minút bolo vyrovnaných, potom sme trošku prevzali iniciatívu. Dôležité je, že sme dali prvý-druhý gól, trošku sme sa ukľudnili a potom sme pridali tretí. Vyhrali sme zaslúžene,“ skonštatoval Matej Kochan.

Ružomberčania dobre pracovali aj v defenzívnej činnosti a svojho súpera nepúšťali do čistejších šancí. Povedali sme si, že musíme byť pozorní aj v obrane, nielen sa bezhlavo hrnúť do útoku. Súper hrozil z nakopávaných lôpt, vyhratých súbojov alebo štandardiek. Myslím si, že sme si to dobre postrážili,“ zhodnotil ligové meranie síl futbalista obliekajúci dres s číslom jedenásť.

Pre Mateja Kochana, ktorého v posledných týždňoch trápilo zranenie, bola najdôležitejším momentom situácia z 36. minúty, kedy po prihrávke Petra Gal Andrezlyho utešenou strelou k žrdi z hranice veľkého vápna prvýkrát skóroval v ružomberskom drese. Som hlavne rád, že sa mi konečne podarilo streliť gól, presne to som potreboval. Hovorím, tri body zostali doma, takže spokojnosť,“ povedal autor gólu na 2:0.

24-ročný stredopoliar sa naposledy zapísal do streleckej listiny ešte ako hráč Podbrezovej. Teraz si otvoril gólový účet pod Čebraťom práve do siete svojho bývalého zamestnávateľa. „Možno je to pre ostatných trochu špeciálne. Je to síce môj bývalý klub, ale na to som na ihrisku nepozeral. Som rád, že som dal gól,“ dodal Matej Kochan.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK