9.12.2017

Preview: Jesennú časť chceme zavŕšiť dobrým výkonom

V nedeľu 10. decembra 2017 o 14:00 sa Ružomberok rozlúči s jesennou časťou sezóny domácim zápasom 19. kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ruža odohrala uplynulé kolo v Michalovciach, kde v 66. minúte otvoril skóre Stanislav Danko a už po necelých dvoch minútach vyrovnal Štefan Gerec. Aj keď sa obidve mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, pričom bližšie k tomu boli Liptáci, na remíze 1:1 sa už do konca duelu nič nezmenilo. Hodnotím to ako plusový bod zvonku, takže celkom slušne. Z našej strany to bol dobrý výkon, ale neboli sme dostatočne dôrazní v koncovke. Tým pádom sme nestrelili víťazný gól,“ spomenul si na posledné meranie síl šéf ružomberského realizačného tímu.

Po remíze s Michalovcami sa Ružomberok nachádza so ziskom 31 bodov na tretej priečke. Na 2. Žilinu stráca jedno víťazstvo a má rovnaký bodový zisk ako 4. Slovan Bratislava a 5. Dunajská Streda. Futbalisti spod Čebraťa uzavrú jeseň práve súbojom s tabuľkovým susedom z hlavného mesta. S týmto súperom sa v aktuálnom ročníku stretli vo ôsmom kole, kedy mu na jeho pôde podľahli 1:2 a od vtedy ťahá Ruža sériu bez prehry. Slovan je tak posledným súperom, ktorému sa podarilo s naším mužstvom bodovať naplno. Príde sem Slovan. Pre všetkých v Ružomberku je to motivácia navyše. Pripravujeme sa ale ako na každý iný ligový zápas. Chceme v ňom byť úspešní a zavŕšiť jesennú časť dobrým výkonom,“ prezradil Norbert Hrnčár.

Okrem toho, že sa bude hrať o dôležité tri body, zároveň to bude posledné ligové meranie síl v tomto roku, ktorý nám priniesol veľa pekných momentov okorenených ligovým bronzom a aj účasťou v predkolách Európskej ligy. Preto veríme, že sa prídete rozlúčiť s mužstvom v čo najhojnejšom počte. „Myslím, že mužstvo si za celú jeseň zaslúži dobrú kulisu, keď zoberieme od letného obdobia s pohárovou účasťou, potom samotné účinkovanie v Slovenskom pohári, kde sme sa dostali do jarného štvrťfinále a samozrejme účinkovanie vo Fortuna lige, kde sme radi, že sa pohybujeme na horných priečkach,“ pozval fanúšikov na posledné jesenné stretnutie lodivod tímu z centra dolného Liptova.

Pred nedeľným duelom je otázny štart stredopoliarov Tihomira Kostadinova a Dalibora Takáča.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK