6.2.2018

Sústredenie splnilo účel, najužitočnejší bol súboj s NK Domžale

V dňoch od 22. januára do 2. februára 2018, bolo naše A mužstvo na sústredení v chorvátskom Umagu. Po návrate na domáci trávnik sme sa rozprávali s hlavným trénerom Norbertom Hrnčárom.

Ako hodnotíte sústredenie? Ako vydarené z hľadiska zdravotného stavu, z hľadiska tréningovej morálky a splnenia cieľov, ktoré sme si dali počas sústredenia. Vyšlo nám počasie, boli kvalitné terény, takže dá sa vysloviť spokojnosť,“ pochválil tréner prácu svojich zverencov v tréningovom procese.

Počas sústredenia si Ružomberok zmeral sily s tromi účastníkmi slovinskej najvyššej súťaže. Najskôr vyhral nad NK Krško 1:0, následne prehral s NK Domžale 0:1, čo bola zatiaľ jediná prehra v zimnej príprave a na záver zvíťazil nad NK Triglav Kranj 2:1. Z ktorého duelu mal lodivod tímu spod Čebraťa najlepší dojem? Paradoxne, napriek tomu, že sme prehrali, sa mi najviac pozdával zápas s Domžale. Tento zápas mal z obidvoch strán najvyššiu športovú, futbalovú úroveň. Bol to aj najlepší súper počas sústredenia. Zápas nám ukázal naše dobré stránky, ale aj stránky, na ktorých musíme popracovať, takže z tohto pohľadu hodnotím tento zápas ako najužitočnejší,“ vyjadril sa Norbert Hrnčár k súboju s tímom, ktorý sa v aktuálnej edícii Európskej ligy dostal o kolo ďalej ako naše mužstvo.

V Chorvátsku sa k tímu pripojil 19-ročný stredopoliar Adam Brenkus. Perspektívny futbalista v minulosti pôsobil v ružomberskej mládeži, odkiaľ neskôr jeho kroky smerovali do Trenčína. Bol to typ od mládežníckych trénerov, že je to zaujímavý typ futbalistu z hľadiska perspektívy. Pripojil sa k nám, aby sa čo najskôr aklimatizoval na mužský futbal. V tréningovom procese zostane s nami, tak ako aj Kudlička, Kmeť, Madleňák a Krajčírik,“ vysvetlil šéf ružomberského realizačného tímu.

Pri A mužstve naďalej pôsobia skúšaní hráči, brankár Lukáš Urminský a útočník David Čapek. Prídu na skúšku pod Čebrať v závere zimnej prípravy ešte ďalší futbalisti? Zatiaľ sa nik ďalší nepripojil, ale samozrejme otázka ohľadom zraneného Kružliaka je stále otvorená a verím, že sa nám ju podarí vyriešiť,“ povedal Norbert Hrnčár.

Čas do začiatku jarnej časti sa nezadržateľne kráti a prvý jarný ligový duel čaká Ružu v nedeľu 18. februára 2018 na pôde domácej Žiliny. Dovtedy ešte seniorský tím navštívi Prahu, kde odohrá dva prípravné súboje. V piatok 9. februára o 11:00 má na programe duel s Viktoriou Žižkov a v sobotu 10. februára o 15:00 generálku s účastníkom najvyššej českej súťaže Bohemians Praha 1905. Mužstvo bude rozdelené na dve partie. Jedna skupina hráčov odohrá zápas so Žižkovom a druhá s Bohemiansom,“ prezradil tréner mužstva z centra dolného Liptova.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK