17.2.2018

Preview: „Futbal robíme preto, aby sme hrali majstrovské zápasy“

V nedeľu 18. februára 2018 o 14:00, vstúpi Ružomberok do jarnej časti Fortuna ligy stretnutím dvadsiateho kola na pôde domácej Žiliny. Pred zápasom sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Vďaka novému modelu sa môžu účastníci najvyššej súťaže tešiť na napínavú jar. Už po úvodných troch jarných kolách sa liga rozdelí na dve šesťčlenné skupiny a každý z nahustenej tabuľky, kde druhý od siedmeho celku delí len šesť bodov, bude chcieť hrať v prvej šestke. Sme plní očakávania. Futbal robíme preto, aby sme hrali majstrovské zápasy. Práve táto fáza ročníka prichádza, takže ideme do toho,“ odhodlane vyhlásil tréner.

Ruža v jeseni získala 31 bodov a patrí jej priebežná piata pozícia. Momentálne má dvojbodový náskok pred 6. Trenčínom a trojbodový pred 7. Nitrou. Liptáci naopak strácajú jeden bod na 4. Dunajskú Stredu a od 3. Slovana Bratislava ako aj 2. Žiliny ich delí jedno víťazstvo. Ružomberok si na úvod zmeria sily práve s druhou Žilinou. S akými cieľom odcestujú naši futbalisti pod Dubeň? Chceme odohrať dobrý zápas s dostatočnou kvalitou, tak aby sme v ňom boli úspešní,“ povedal Norbert Hrnčár.

Ružomberok odohral počas jesennej časti prebiehajúcej sezóny s úradujúcim majstrom jeden vzájomný zápas a na tento duel máme príjemné spomienky, keďže Ruža zvíťazila 1:0. Tréner mužstva z centra dolného Liptova sa však už dozadu nepozerá a sústredí sa na to, čo bude. Čaká nás nový zápas, nová história,“ dodal šéf ružomberského realizačného tímu.

Okrem dlhodobo zraneného Dominika Kružliaka nebude môcť do prvého jarného zápasu pre zranenie zasiahnuť ani Matej Kochan. Do hry taktiež nenastúpi nová akvizícia v oranžovom drese Róbert Gešnábel, ktorý si zo Zlatých Moraviec priniesol trest na jedno súťažné stretnutie za päť žltých kariet.

Fanúšikovia sa v jarnej časti môžu tešiť na novinku, keď počas vybraných stretnutí budú môcť pod grafikou umiestnenou na facebookových stránkach klubov a Fortuna ligy klásť otázky trénerom obidvoch klubov. Nový projekt odštartuje práve naším zápasom so Žilinou. Viac sa dozviete TU. Nezabudnite nás sledovať na facebooku!

Zápas sledujeme naživo!

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK