8.5.2018

Matúš Kmeť skóroval za SR “18“ + VIDEO

Slovenská futbalová reprezentácia do osemnásť rokov po včerajšom víťazstve 4:1 nad Walesom, kedy boli v hre Ivan Krajčírik, Alex Holub a Matúš Kmeť si dnes na turnaji Slovakia Cup 2018 v Senci zmerala sily s rovesníkmi z Maďarska.

V základnej zostave nastúpil aj ružomberský stredopoliar Matúš Kmeť, ktorý bol v úvodnom dejstve pri všetkom dôležitom. Prvýkrát dal o sebe vedieť v 16. minúte, kedy vybojoval loptu, výbornou kolmou prihrávkou vysunul Čerňanského a ten bez váhania otvoril skóre – 1:0. Už po dvoch minútach futbalista spod Čebraťa vystihol rozohrávku našich južných susedov, vnikol do šestnástky a spoza obrancu namieril krížnu strelu presne k žrdi – 2:0. V 33. minúte Torvund vrátil Maďarsko do zápasu, keď znížil na 2:1. Tento stav však platil len minútu, pretože potom aktívny Matúš Kmeť poslal nebezpečný center pred bránu a Szeles upratal loptu do vlastnej siete – 3:1.

Sedem minút po zmene strán musel ružomberský hráč striedať po tvrdom zákroku maďarského reprezentanta. V 67. minúte Strelec zvýšil slovenský náskok na 4:1. Štyri minúty pred koncom riadnej hracej doby Szendrei znížil na konečných 4:2. V závere duelu ešte prišiel do hry druhý futbalista klubu z centra dolného Liptova Alex Holub. Slovenská „osemnástka“ si na turnaji pripísala druhé víťazstvo a so šiestimi bodmi jej patrí priebežná prvá priečka. Mladí reprezentanti spod Tatier odohrajú posledný súboj v skupine vo štvrtok, kedy budú súperiť o účasť vo finále s momentálne druhým Azerbajdžanom, ktorý ma po prehre s Maďarskom a výhre s Walesom o tri body menej ako Slovensko.

Slovensko “18“ - Maďarsko“ 18“ 4:2 (3:1)
Góly: 16. Čerňanský, 18. KMEŤ, 34. Szeles vl., 67. Strelec - 33. Torvund, 76. Szendrei

Žlté karty: 52. Parkáň, 58. Slebodník

Slovensko “18“: Fojtíček – Strachan, Pišoja, Krkoška, Parkáň – Múdry (80. HOLUB), Mader, (41. Kadák) Machara – KMEŤ (47. Suľa), Čerňanský (54. Strelec), Haramia (41. Slebodník)

Maďarsko “18“: Hutvágner – Szilágyi, Mocsi, Orosz (41. Lakatos), Szeles – Nándori, Kovács – Kiss (41. O. Horváth, 67. Szendrei), Szánthó, Szeretö – Torvund

Rozhodoval: Ginzel (Česko)

Diváci: 350

A skupina:

1. Slovensko 6 bodov
2. Azerbajdžan 3 body
3. Maďarsko 3 body
4. Wales 0 bodov

B skupina:

1. USA 6 bodov
2. Česko 6 bodov
3. Ukrajina 0 bodov
4. Kazachstan 0 bodov

Zdroj, foto, video: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK