11.5.2018

Preview: V predposlednom kole nadstavbovej časti sa predstavíme v Trenčíne

V sobotu 12. mája 2018 o 17:45, odohrá Ružomberok zápas 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy na pôde domáceho Trenčína. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Uplynulý víkend Liptáci doma zvíťazili gólom Róberta Gešnábela nad Slovanom Bratislava 1:0. Ako hodnotí duel kormidelník tímu spod Čebraťa? „Ako z našej strany vydarený. Chalani boli dobre nastavení. Podali sme slušný výkon a zaslúžene sme zvíťazili,“ pochválil svojich zverencov šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok doteraz získal 40 bodov a v nadstavbovej skupine o titul mu patrí šiesta priečka. V sobotu si zmeria sily s domácim Trenčínom, ktorý má o päť bodov viac a nachádza sa na piatej pozícii. „V hornej skupine nadstavbovej časti nie je slabý súper. Takže čaká nás náročný zápas, ale budeme chcieť potvrdiť dobrý výkon z domáceho zápasu so Slovanom a samozrejme so snahou a myšlienkou byť úspešní v zápase,“ povedal Norbert Hrnčár.

Ruža sa v aktuálnej sezóne stretla s Trenčínom zatiaľ trikrát, pričom momentálne má s týmto súperom priaznivú bilanciu. V jeseni doma remizovala 3:3 a následne vyhrala pod hradom Matúša Čáka 2:1. Liptáci rovnako uspeli aj v prvom vzájomnom súboji nadstavbovej časti, kedy na svojom štadióne zdolali Trenčín 2:1.

V sobotu nebudú hlavnému trénerovi k dispozícii dlhodobo zranený Dominik Kružliak, ako aj Ján Maslo, ktorému DK SFZ udelila za zákrok z uplynulého kola dvojmesačný trest. Do stretnutia taktiež nebude môcť zasiahnuť ani Matej Kochan. Ružomberský stredopoliar síce v závere posledného duelu nastúpil po dlhom zranení, no zároveň dostal piatu žltú kartu, predstavujúcu stopku na jedno kolo.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK