23.5.2019

Preview: V Žiline chceme nadviazať na doterajšie výkony

V piatok 24. mája 2019 o 19:00 odohrá Ružomberok zápas posledného desiateho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Žilinou. Pred záverečným stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Davidom Holoubkom.

Ruža v minulom kole vyhrala nad Dunajskou Stredou gólom Zinedina Mustedanagića 1:0 a definitívne tak rozhodla o zisku ligového bronzu, ako aj o miestenke do Európskej ligy. Som veľmi rád, že sme ho zvládli. Bolo to ťažké stretnutie predovšetkým po psychickej stránke. Nechceli sme, aby sa o všetkom rozhodovalo v Žiline. Chceli sme vyhrať doma, čo sa nám podarilo po veľmi slušnom výkone,“ spomenul si tréner na uplynulé stretnutie.

Ihneď po zápase začali v ružomberskej šatni oslavy, ktoré pokračovali aj počas následnej tlačovej konferencie. V tej chvíli sme už vedeli, že sme tretí, tak sme to naplno oslavovali. Tak, ako sme celú sezónu hrali naplno, tak sme aj naplno oslavovali,“ spokojne konštatoval David Holoubek, ktorý po rozhodujúcom súboji doprial svojim zverencom tri dni voľna.

Liptáci sa v piatok rozlúčia s úspešnou sezónou v Žiline. Pred mužstvom spod Dubňa, nachádzajúcim sa na štvrtej priečke, majú na tretej pozícii komfortný päťbodový náskok. Hoci sa už tabuľkové postavenie nemôže zmeniť, hostia berú aj tento duel s plnou vážnosťou. Chceme nadviazať na výkony, ktoré sme predvádzali každé stretnutie. Stále ho vnímame ako ligový zápas. Chlapci sú profesionáli. Ideme ten zápas odpracovať, odmakať a napriek sile súpera a všetkému rešpektu k nemu sa ideme pobiť o tri body,“ odhodlane konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Do posledného súboja nebude môcť zasiahnuť dlhodobo zranený obranca Filip Twardzik. Okrem neho sa budú musieť Ružomberčania taktiež zaobísť aj bez vykartovanej stabilnej opory zadných radov Jána Masla a mladého útočníka Tomáša Bobčeka, ktorý momentálne účinkuje na turnaji Slovakia Cup 2019, kde slovenská „osemnástka“ doteraz v Žiari nad Hronom vyhrala nad Mexikom 2:1 a remizovala s Anglickom 2:2.

Utorňajší duel medzi mladými nádejami zo Slovenska a Anglicka si prišiel naživo pozrieť aj tréner tímu spod Čebraťa. Celý zápas bol skvelý, či už zo strany Anglicka alebo Slovenska. Musím povedať, že to malo všetky parametre mládežníckej reprezentácie do osemnásť rokov. Zo zápasu som odchádzal domov nadšený. Bol som nadšený z výkonu všetkých hráčov Slovenska a aj z Tomáša. Samozrejme mám nejaké poznámky, ktoré by som mu chcel povedať, kde a v čom by sa ešte mohol zlepšovať. Ale bol to skvelý zápas. Išiel som domov hodinku a pol a mal som husiu kožu, pretože ma ten zápas fakt bavil,“ pochválil mladých reprezentantov David Holoubek.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK