24.6.2019

A mužstvo odcestovalo na sústredenie do Poľska

Ružomberský A tím sa od pondelka 24. júna do nedele 30. júna pripravuje na novú sezónu v poľskej Opalenici. V prvý deň sústredenia sme sa rozprávali s hlavným trénerom Jánom Hasprom.

S akými očakávaniami odchádzal tréner do Poľska? Čo sa týka kolektívu, od sústredenia očakávam hlavne to, že sa noví chlapci zoznámia so staršími a vznikne medzi nimi puto. Čo sa týka hry, budeme sa venovať herným veciam, hernému nácviku. Budeme ladiť formu na Fortuna ligu a najmä na pohárové zápasy s Levski Sofia,“ prezradil šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptáci počas sústredenia vycestujú za dvomi klubmi hrajúcimi poľskú najvyššiu súťaž. V stredu o 17:00 si zmerajú sily s Jagielloniou Bialystok a v piatok o 15:30 ich čaká Slask Vroclav. Musíme mať náročných súperov, pretože musíme vidieť chlapcov ako zvládajú herné situácie proti kvalitným súperom v závere prípravy,“ povedal Ján Haspra.

Zo zdravotných dôvodov na sústredení chýbajú Matúš Macík, Tomáš Bobček, Matej Kochan, Filip Twardzik a Matúš Kmeť. Okrem nich necestovali k naším severným susedom ani Dávid Filinský, Arthur Angelo Legnani a Lukáš Ondrek, ktorí sa budú pripravovať s juniorským tímom. „Boli s nami v príprave, ale na základe toho, že na sústredenie mohlo ísť len obmedzené množstvo hráčov, zostali doma. Budú trénovať s juniormi a potom uvidíme či sa pridajú k nám alebo budú hrávať za juniorov,“ vysvetlil tréner.

Z nových hráčov nie je na sústredení Peter Ďungel. Tento futbalista bude musieť dohnať kondičné resty. „Peter Ďungel si naplánoval dovolenku trochu inak ako by bolo vhodné, pretože nevedel, že bude v Ružomberku. Takže s kondičným trénerom bude riešiť kondičné veci, ktoré treba dotiahnuť a potom sa k nám pridá,“ prezradil Ján Haspra.

Na sústredenie odcestovali:

Ivan Krajčírik, Peter Gal Andrezly, Štefan Gerec, Filip Hašek, Michal Jonec, Viktor Jedinák, Tihomir Kostadinov, Dominik Kružliak, Rastislav Kružliak, Mário Mrva, Ján Maslo, Alex Mojžiš, Ondřej Novotný, Kristi Qose, Martin Regáli, Dalibor Takáč, Pavol Kohár, Jakub Červeň, Lukáš Kojnok, Matej Čurma, Matej Madleňák, Marek Zsigmund, Adam Brenkus, Jakub Kudlička, Marek Bobček

Program prípravných zápasov na sústredení:

26. 6. 2019 o 17:00 Jagiellonia Bialystok SSA MFK Ružomberok
28. 6. 2019 o 15:30 WKS Slask Vroclav – MFK Ružomberok

ZDIEĽAJ ČLÁNOK