20.6.2020

Preview: Ruža cestuje na východ Slovenska

V nedeľu 21. júna 2020 o 18:00 odohrá Ružomberok zápas druhého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy na pôde Michaloviec. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža počas tohto týždňa absolvovala úvodný semifinálový duel Slovnaft Cupu v Dunajskej Strede, kde remizovala 1:1, čo je pred domácou odvetou sľubný výsledok. Odohrali sme kvalitný zápas. Myslím, že aj pre oko diváka to bol výborný zápas. My sme mali prvých deväť minút fantastický vstup do zápasu. Potom nás zaskočil gól súpera. To našimi mladými chlapcami trošku otriaslo. Následne mal súper z Dunajskej Stredy pasáž so šancami, ktoré keby premenil, bohvie ako by ten zápas skončil. My sme sa ale postupne znovu osmelili a do konca polčasu sme už súpera nepustili v podstate do ničoho. V druhom polčase sa hra vyrovnala. My sme čakali na našu šancu, ktorá visela na vlásku a nakoniec sa nám podarilo jednu z nich premeniť na vyrovnávajúci gól, z čoho mám veľkú radosť a dúfam, že v odvete budeme Dunajskej Strede opäť zdatným súperom,“ zhodnotil tréner uplynulý súboj.

V pohárovom zápase mali mužstvá oproti Fortuna lige k dispozícii päť striedaní. Je to lepšie, lebo po takej dlhej pauze hrozia zranenia hráčov, čo sa už aj prejavuje na kádroch, takže veľmi nám to pomohlo. Kúskovanie hry nie je, pretože sú to len tri striedania piatich hráčov, takže je to tak isto ako predtým, takže je to také isté, ako v ostatných zápasoch. V tomto zápase nám to veľmi pomohlo,“ zamyslel sa Ján Haspra, ktorému sa v stredu podarilo striedaniami oživiť hru a o vyrovnávajúci gól sa taktiež postaral striedajúci hráč Adam Brenkus.

Pred semifinálovou pohárovou odvetou ešte však čaká na mužstvo spod Čebraťa ďalšia výzva. V nedeľu odohrajú v Michalovciach druhé kolo nadstavbovej časti. Ružomberok má na svojom konte 28 bodov a patrí mu šiesta pozícia. Aktuálny súper zo Zemplína je o jedno miesto vyššie a doteraz získal o dva body viac, rovnako ako aj štvrtá Trnava. Liptáci by si tak v prípade výhry zlepšili pozíciu v tabuľke. Situácia so zdravotným stavom hráčov sa oproti stredajšiemu súboju nezmenila. Počas nahusteného programu plného náročných duelov môže dôjsť k zmenám v zostave, čo však nič nemení na víťazných ambíciách. „Musíme pošpekulovať ako sa k tomu zápasu postavíme. Musíme dať vydýchnuť tým chlapcom, ktorí majú v nohách dva ťažké zápasy. Myslím, že trošku zamiešame so zostavou,“ povedal tréner pred súbojom s Michalovcami, s ktorými sme v základnej časti na ich pôde vyhrali 1:0 a doma remizovali 1:1.

Duel bude vysielať v priamom prenose RTVS na programe Dvojka, ako aj internetová televízia Huste.tv - TU. Zo zápasu je pripravený aj textový prenos na Onlajny.eu – TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK