7.5.2021

Preview: V sobotu doma privítame Senicu

V sobotu 8. mája 2021 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas ôsmeho kola nadstavbovej časti o udržanie sa vo Fortuna lige so Senicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ružomberok minulý víkend cestoval na východ Slovenska, kde podľahol Michalovciam 1:2. Výsledkovo sme neuspeli, ale najmä v prvých tridsiatich minútach som bol spokojný s výkonom chlapcov. Potom sa udiali veci, ktoré ma mrzí, že ešte sú v súčasnej dobe v slovenskom futbale. Ale stalo. Neuspeli sme výsledkovo, ale nevadí, ideme ďalej. Musíme byť v ďalšom zápase úspešní a tým pádom sa na neúspech z Michaloviec zabudne,“ spomenul si na uplynulé stretnutie šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptáci sa tri kolá pred koncom nadstavby nachádzajú so ziskom 35 bodov na siedmej pozícii. O bod menej má ôsma Sereď a o dva body menej doteraz vybojovalo deviate Pohronie. Desiata Senica má 31 bodov, jedenástym Michalovciam patrí 30 bodov a dvanásta Nitra získala v predchádzajúcich dueloch 27 bodov.

Najbližšie Ruža privíta na svojom trávniku Senicu. Pred štvrtým vzájomným súbojom v sezóne stojí za pozornosť skutočnosť, že Záhoráci sú jediným tímom, nad ktorým Ružomberok vyhral počas prebiehajúceho ročníka Fortuna ligy na jeho štadióne a to dokonca v obidvoch prípadoch. Netreba ale zabúdať ani na skutočnosť, že v tejto sezóne dokázali zatiaľ len dva tímy naplno bodovať pod Čebraťom. Jedným je Trnava a druhým práve Senica. Navzájom si berieme body z domácich ihrísk. Takže teraz to musíme prerušiť, zvíťaziť doma. Potrebujeme to celé ukľudniť, lebo už je veľa stresu. Potrebujeme mužstvo dostať do takých vôd, aby sme už boli mimo bojov o záchranu a aby bol pokoj,“ predostrel plány Ján Haspra.

Do sobotného duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť stredopoliar Peter Ďungel a útočník Tomáš Bobček. Súboj so Senicou sa odohrá bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na internetovej stránke ifortuna.sk, ktorý môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK