9.4.2022

Preview: V Trnave si zmeriame sily so Sereďou

V nedeľu 10. apríla 2022 o 18:00 odohrá Ružomberok v Trnave piate kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy so Sereďou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom kole zvíťazila v Žiline gólmi Martina Boďu a Martina Regáliho 2:0. Musím povedať, že v tom zápase bolo cítiť od každého jedného hráča, že mal veľkú chuť ísť na maximum. Vychádzali nám krásne akcie. Plán čo sme si dali pred zápasom chalani do bodky splnili. Hra bola počas celého zápasu v našej réžii. Bola len otázka času kedy z toľkých šancí, ktoré sme mali, padne ten gól. Myslím si, že sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom, ale zvládli sme to. Ešte viac nás teší herný prejav, že sme zatlačili Žilinu,“ pochválil tréner svojich zverencov.

Liptáci sa vďaka výhre posunuli v ligovej tabuľke so ziskom 49 bodov na priebežnú druhú pozíciu, keď o dva body preskočili Trnavu. Na prvý Slovan Bratislava strácajú štrnásť bodov. Je to veľmi pekné, že za tú robotu, ktorú robíme dennodenne sme na druhom mieste. Budeme chcieť vydržať koncentrovaní, disciplinovaní, s pokorou robiť to, čo sme robili doteraz. Ak by bolo druhé miesto aj na konci, veľmi by sme sa z toho tešili,“ spokojne konštatoval Peter Struhár.

Ružomberčania cestujú v nedeľu do Trnavy, kde si zmerajú sily so Sereďou. Aktuálny súper má na svojom konte 37 bodov a patrí mu piata pozícia. Mužstvo spod Čebraťa ho v tejto sezóne zdolalo 3:2 a 3:1. Môže to byť zradné, lebo Sereď pokladám za skúsené mužstvo so skúseným trénerom. Naše víťazstvá sa nerodili ľahko. Vždy tam bol nejaký okamih, ktorý sa priklonil na našu stranu a potom sme dominovali. To je pravda, ale hlavne v prvom zápase v Trnave nepremenila Sereď dve šance po štandardných situáciách. Potom nám vyšli dobré brejkové situácie, z ktorých sme rozhodli. Išli sme do výsledkového úniku a uhrali sme to. U nás doma to bolo o tom, kto skôr využije nejakú prechodovú fázu a chvalabohu sme gól strelili my. Potom už to bolo zase v našej réžii. Počkali sme si a strelili ďalšie góly,“ upozornil šéf ružomberského realizačného tímu.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík a Jakub Tancik, otázny je štart Jána Masla a Filipa Lichého. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK