7.4.2023

Preview: Ruža sa predstaví v Skalici

V sobotu 8. apríla 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok v Skalici štvrté kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža cestovala uplynulý víkend do Michaloviec, kde remizovala 2:2, pričom vyrovnávajúci gól dostala v poslednej minúte nadstaveného času. Sme z toho nešťastní, že ten záver bol taký smolný, že sme v posledných sekundách inkasovali. Mohli sme si z Michaloviec odviezť tri body. Pozitívom v zápase bola reakcia na nepriaznivý stav, kde sme dobrým striedaním využili šancu na otočenie výsledku. Zo záveru stretnutia sa musíme poučiť, aby sa nám to nestávalo v ďalších zápasoch. Hlavne, aby sa nám to nestalo v baráži o Európsku konferenčnú ligu UEFA, kde sa dúfam dostaneme,“ zhodnotil tréner.

Po záverečnom hvizde Liptákov mrzela strata dvoch bodov. Sympatický výkon však podal striedajúci Samuel Šefčík, ktorý prišiel do hry za nepriaznivého stavu 0:1 a ihneď po príchode na trávnik strelil dva góly v rozmedzí štyroch minút. Teší ma, že Samo veľmi dobre naskočil a bolo ho plné ihrisko. Dal pekné dva góly. Som rád, že po zranení sa takto prejavil a dúfam, že jeho forma pôjde vyššie,“ pochválil Peter Struhár svojho zverenca.

Ružomberok má momentálne na svojom konte 37 bodov a nachádza sa na siedmej pozícii. Ôsme Michalovce doteraz získali o deväť bodov menej a v sobotu sa mužstvo spod Čebraťa predstaví v Skalici, ktorej patrí s 26 bodmi deviata priečka. V základnej časti súťaže mala Ruža s tímom zo Záhoria priaznivú bilanciu, kde ho vo vonkajšom aj domácom stretnutí zdolala zhodne 2:0. Posledné vzájomné meranie síl sa však uskutočnilo v Slovnaft Cupe a hoci Liptáci hrali druhý polčas v početnej výhode o jedného hráča a vypracovali si enormné množstvo šancí, duel sa skončil remízou 1:1 a na následné pokutové kopy postúpila do štvrťfinále Skalica.

Podobne ako Ružomberčania aj Záhoráci si v nadstavbe zatiaľ pripísali dve výhry a jednu remízu. Po výmene trénera si to mužstvo ako keby sadlo. Urobili tam nejaké hráčske zmeny či už príchodom Medveda alebo Moronga, ale mužstvo si v podstate pokope sadlo. Tréner našiel optimálnu zostavu a získavajú body. Hrajú komplexný futbal, kde majú vyváženú defenzívu a ofenzívu. V defenzíve veľmi dobre pracuje Blažek. V ofenzíve sa môžu spoľahnúť na rýchlonohého Yaa a kreatívneho Fábryho, takže na týchto hráčov si budeme musieť dať pozor,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik, Matej Kochan a Jakub Rakyta. Otázny je štart Samuela Šefčíka. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: TASR, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK