7.5.2023

Samuel Šefčík: „Bohužiaľ, sú aj takéto zápasy“

Ruža v sobotu doma prehrala so Skalicou 1:2. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor jediného ružomberského presného zásahu Samuel Šefčík.

Liptáci nemali dobrý vstup do stretnutia, keď už od ôsmej minúty prehrávali gólom Martina Mášika. Odpovedať sa im podarilo ihneď po zmene strán, keď peknou strelou spoza šestnástky vyrovnal Samuel Šefčík. Krátko na to ho však hostia pripravili o loptu a súperovi prinavrátil vedenie Jakub Kousal. Musíme si to ešte rozobrať. Aj ja sa musím trošku ukľudniť, lebo som z toho rozhodený. V podstate hneď po góle som stratil loptu a stratili sme body. No bohužiaľ sú aj také zápasy. Musíme sa z toho poučiť a ísť ďalej. Nič iné nám nezostáva,“ sklamane konštatoval ružomberský stredopoliar.

Rýchla odpoveď súpera na vyrovnávajúci gól bola zlomovým momentom duelu. „To je najhoršie, že ešte sa ani nestihnete spamätať z toho, že začíname odznova. Hneď dostaneme druhý gól a zase sme v tom, že ideme doťahovať. Samozrejme doma chceme vyhrať. To znamená, že dať ešte dva góly. Potom sa už začnete naháňať a tak to aj vyzeralo z našej strany,“ zamyslel sa Samuel Šefčík.

V ďalšom priebehu si brankár hostí Igor Šemrinec poradil so strelou Kristófa Domonkosa a hlavička Jána Masla po centri Samuela Šefčíka z rohového kopu smerovala nad brvno. Hostia vyrážali do veľmi nebezpečných protiútokov. Po jednom z nich Jakub Kousal už druhýkrát v stretnutí neprekonal Tomáša Frühwalda, dorážku Adama Moronga nepustil do brány Alexander Selecký a zoči-voči ružomberskému gólmanovi neuspel ani Ján Vlasko.

Každopádne od domáceho celku, ktorý neúnavne hnal za vyrovnaním fanklub Concordia 1906, sa očakávalo viac streleckých príležitostí. Bolo to trošku kŕčovité z našej strany. Skalica celkom dobre bránila. My sme už boli možno trošku v kŕči, že moc sme chceli a nešlo to podľa našich predstáv. Mali sme byť pokojnejší na lopte, ale ideme ďalej,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom desať.

Ružomberok už má síce isté siedme miesto, no druhý súboj v rade bez bodového zisku rozhodne nikoho neteší. Dostali sme góly z našich chýb, z protiútokov. Nie je to tak, že by sme nechceli hrať a vyhrávať aj keď to máme jasné. Chceme hrať a skúšame možno hrať aj viac na riziko a potom to niekedy dopadne aj takto. Ako som povedal, musíme sa z toho poučiť a ísť ďalej,“ dodal na záver Samuel Šefčík.

Foto: Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK