5.9.2023

Preview: Odohráme tretie kolo Slovnaft Cupu

V stredu 6. septembra 2023 o 16:30 odohrá Ružomberok v Zubrohlave tretie kolo Slovnaft Cupu s tamojším tímom TJ Sokol Zubrohlava.

Ruža cez víkend v Niké lige remizovala na štadióne Dukly Banská Bystrica 1:1, keď sa o jediný gól Liptákov postaral Tomáš Bobček, ktorý medzičasom zamieril do poľskej Lechie Gdansk. Myslím si, že sme prístupom aj výkonom dobre zareagovali po zápase s Trenčínom. Dodržali sme to, čo sme si povedali pred zápasom. Pri troche šťastia sme mohli aj zvíťaziť, ale aj vzhľadom na kvalitu súpera musíme ten bod rešpektovať,“ zhodnotil tréner uplynulý duel.

Mužstvo spod Čebraťa doteraz získalo v lige päť bodov a patrí mu priebežná desiata priečka, no k dobru má odložený domáci duel so Slovanom Bratislava. Počas reprezentačnej prestávky prichádza na rad tretie kolo Slovnaft Cupu. Po tom, čo Ružomberok v prvom kole zvíťazil nad Dynamom Diviaky 4:0, tentokrát cestuje do Zubrohlavy.

Obec z okresu Námestovo s približne 2 500 obyvateľmi je účastníkom 4. ligy, kde v úvodných štyroch kolách nedokázala zvíťaziť a s tromi bodmi za remízy s Krásnom nad Kysucou, Badínom a Medzibrodom jej patrí desiate miesto. V Slovnaft Cupe klub TJ Sokol Zubrohlava najskôr prešiel cez Nižnú po výhre 4:0. Následne sa postaral o prekvapenie, keď doma v riadnej hracej dobe remizoval s Námestovom 1:1 a vyhral na pokutové kopy 8:7.

Aj toto kolo sa bude hrať na jedno stretnutie a výhodu domáceho prostredia bude mať Zubrohlava. Pokiaľ by sa nerozhodlo v riadnej hracej dobe, na rad príde penaltový rozstrel. Prichádzame tam ako favorit. Samozrejme to musíme potvrdiť. Určite to neberieme na ľahkú váhu. Venujeme tomu patričnú pozornosť. Dobre sa na nich chystáme, tak aby sme išli do ďalšieho kola,“ povedal Peter Tomko.

Aktuálny stav pohárového stretnutia nájdete TU.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK