3.3.2024

Alexander Selecký: „Išli sme za postupom tvrdou prácou a disciplínou“

Ružomberok v sobotnom stretnutí posledného kola základnej časti Niké ligy doma zvíťazil nad Podbrezovou 2:1 a postúpil do nadstavbovej skupiny o titul. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity Alexander Selecký, ktorý sa o postup pričinil asistenciou a gólom.

Liptáci mali aktívny úvod aj keď v prvých minútach to neprinieslo šance. Mužstvo spod Čebraťa sa dočkalo v 21. minúte, kedy Alexander Selecký našiel centrom z ľavej strany Martina Chriena a ten hlavičkou od brvna otvoril skóre. Chceli sme na nich vyletieť. Hrali sme doma na našom ihrisku. Chceli sme im to dať pocítiť,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťosem.

Ďalší gólový moment prišiel v 81. minúte. Predchádzal mu faul Mária Mrvu na prenikajúceho Štefana Gereca, za ktorý videl bývalý ružomberský hráč v službách Podbrezovej červenú kartu a nasledoval priamy kop. K lopte sa postavil Alexander Selecký a nekompromisnou ranou zvýšil domáci náskok. Videl som, že je to dobrá pozícia pre mňa. Veril som si na to. Chalani ma pustili, za čo im ďakujem. Išiel som do toho bezhlavo a padlo to tam,“ spomenul si 21-ročný hráč.

Pre ružomberského futbalistu išlo o prvý presný zásah v Niké lige. Blízko k premiérovému zápisu bol už uplynulý týždeň, kedy si v Zlatých Moravciach tiesnený Karolom Mondekom nabehol na center od Timoteja Múdreho, no podľa oficiálneho zápisu išlo o vlastný gól domáceho hráča. Prvý gól som dal už minulý týždeň, len bohužiaľ mi ho nepripísali. Som rád aj za tento. V momentálnej situácii bolo jedno kto dá gól. Dôležité boli pre nás body a tie máme,“ spokojne skonštatoval Alexander Selecký.

V závere síce po rohovom kope strelil kontaktný gól Marek Kristián Bartoš, ale Ružomberčania si postrážili náskok 2:1. So ziskom 34 bodov po záverečnom hvizde vedeli, že rovnaký počet bodov bude mať aj Trenčín, no ešte stále prebiehal záver duelu v Banskej Bystrici, ktorá remizovala v Košiciach. Po niekoľkých minútach čakania mohla naplno vypuknúť radosť z postupu. Čakali sme na to. Ja osobne som ani nevedel, že Košice dali v závere gól na 1:1. Vedel som len, že po polčase bolo 1:0. Bolo to veľmi napínavé,“ priblížil svoje pocity obranca tímu spod Čebraťa.

Po poslednom kole základnej časti mali rovnaký počet bodov Podbrezová, Ružomberok, Trenčín a Banská Bystrica. V minitabuľke medzi týmito klubmi získali najviac bodov Železiari (11) a Liptáci (10), vďaka čomu postúpili do nadstavbovej skupiny o titul. Ruža tak už v piatok o 17:30 privíta na svojom štadióne Slovan Bratislava. Ťažko sa mi hľadajú slová, pretože minulý rok nám to ušlo o bod, tento rok sa nám to vrátilo. Všetci sme v to verili, že sa nám to vráti. Išli sme si za tým tvrdou prácou, disciplínou a sme v prvej šestke,“ povedal Alexander Selecký.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK