1.8.2014

Ružomberok prehral so Slovanom

Po domácej remíze s Dunajskou Stredou sa Ružomberok predstavil na pôde úradujúceho majstra, Slovana Bratislava.

Prvú vážnejšiu šancu stretnutia si vypracovali hostia, keď vo 8. minúte Lovás našiel Geráta a jeho hlavičku zneškodnil Perniš. O osem minút neskôr išiel Zreľák sám na bránu, ale aj teraz bol úspešnejší domáci gólman, ktorý vyrazil jeho strelu. Po úvodnej polhodine sa postupne začínali domáci hráči dostávať do gólových príležitostí. Pri Fořtovej strele predviedol Šavol výborný zákrok, Mészáros rozvlnil bočnú sieť a Hudák netrafil bránu. V 35. minúte však získal loptu v šestnástke striedajúci Soumah a svojou strelou poslal Slovan do vedenia - 1:0.

Do druhého polčasu nastúpili domáci so zmenou na hrote, keď miesto Fořta prišiel do hry Vittek. V 51. minúte zahrávali Liptáci roh. Nagy poslal loptu od rohovej zástavky na hranicu šestnástky, odkiaľ Turčák mieril nad bránu. O päť minút neskôr sa už hostia dočkali vyrovnania, keď po Niňajovej chybe dostal loptu Turčák, ten našiel voľného Geráta, ktorý už nemal problém poslať loptu do siete - 1:1. Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času mohol vrátiť domáci tím do vedenia Bagayoko, ale jeho dorážku zneškodnil Šavol. V 77. minúte našiel Vittek voľného Peltiera, ktorý prestrelil bránu. O desať minút neskôr zahrával Soumah rohový kop, na loptu si najlepšie vyskočil Kolčák a jeho hlavička sa odrazila od brvna do brány - 2:1. Na výsledku sa už nič nezmenilo a Ružomberok prehral so Slovanom 1:2.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:1 (1:0)

Góly: 35. Soumah, 87. Kolčák - 56. Gerát

Žlté karty: 52. Bagayoko - 20. Bartoš, 61. Turčák, 63. Mário Almaský, 63. M. Nagy

ŠK Slovan Bratislava: Perniš - Sipľak (62. Jablonský), Hudák, Niňaj, Bagayoko - Lásik (31. Soumah) - Mészáros, Halenár, Kolčák, Peltier - Fořt (46. Vittek)

MFK Ružomberok: Šavol - Ondrek, Kružliak, Práznovský, A. Lovás - M. Nagy, R. Bartoš (77. Ferenčík) - Turčák, Gerát (74. Lupták), Mário Almaský (90. Miroslav Almaský) - Zreľák

Rozhodovali: Chmura - Hrčka, Poláček

Diváci: 2 322

František Straka (tréner Slovana): ,,Sú zápasy, ktoré musíte vyhrať aj napriek náročnému programu. Dnes nám chýbali viacerí hráči, nehral Grendel, Milinkovič či Žofčák a bolo to vidieť aj na trávniku. Som rád, že sme to aj tak zvládli, zároveň verím, že hráči sa poučia z chýb, ktorých sme sa dopustili. Pozitívom bol návrat Vitteka a onedlho bude zdravý aj Gorosito. Lásik má po faule bez lopty zranený členok, dúfam, že to nebude nič vážne."

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): ,,Možno to bude znieť veľmi sebavedome, ale my sme dnes prišli na Pasienky bodovať. Chceli sme využiť, že Slovan mal v posledných dňoch náročný program. Inkasovali sme prví, ale do druhého polčasu sme vstúpili s tým, že nemáme čo stratiť. Vyrovnali sme aj so šťastim. Bod bol blízko, ale Slovan napokon potvrdil svoju kvalitu. Držím mu palce v pohárovej Európe."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK