26.7.2014

Ružomberok remizoval s Dunajskou Stredou

V stretnutí tabuľkových susedov sa ako prví dostali do šance hostia, ale Brašeňovu strelu z 13. minúty zneškodnil Lešňovský. O sedem minút neskôr zahrával Almaský priamy kop a loptu, ktorá prešla cez hradbu tiel, musel skrotiť hosťujúci gólman. V 26. minúte strieľal zblízka nepresne hosťujúci Jurčo. Keď sa už zdalo, že polčas skončí bez gólov, ružomberský brankár vyrazil Brašeňovu strelu rovno pred nabiehajúceho Sablera a ten nemal problém poslať Dunajskú Stredu do vedenia - 0:1.

Do druhého dejstva vstúpili Liptáci aktívnejšie, no vážnejšiu šancu si vypracovali hostia, keď v 48. minúte Straka z vnútra šestnástky prestrelil bránu. Potom už prišli na rad aj pokusy domáceho tímu. Penksa vyrazil Nagyho strelu na roh a po ňom musel čeliť aj Práznovského hlavičke, no obe situácie ustál. V 77. minúte sa domáci tím, trápiaci sa vo finálnej fáze, dočkal vyrovnania. Striedajúci Ferenčík poslal prihrávku krížom cez šestnástku na Turčáka, ktorý dopravil loptu do siete - 1:1. Následná snaha domáceho tímu už ďalší gól nepriniesla, zápas sa skončil 1:1 a oba celky musia naďalej čakať na prvé tohtosezónne víťazstvo.

MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1)

Góly:
77. Turčák - 45. Sabler

Žlté karty: 84. G. Straka

MFK Ružomberok: Lešňovský - Greššák, Kružliak, Práznovský, A. Lovás - R. Bartoš, M. Nagy - Lupták (60. Gerát), Turčák, Mário Almaský (75. Ferenčík) - Zreľák

FC DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa - Turňa, M. Tóth, Struhár, Šnirc - Krišto (83. Kwin), G. Straka - Ujlaky (88. Černák), Sabler (75. V. Horváth), Brašeň - P. Jurčo

Rozhodovali: Marhefka - Benko, Žákech

Diváci: 1 698

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): ,,Bolo vidno, že v strede nám chýba skúsený tvorca hry, ktorý by našej hre dal určitú kvalitu. Remízu sme uhrali vôľou a nasadením, chýbala kvalita v prechodovej fáze. Budeme si musieť vážiť každý bod, ktorý uhráme. Ak sa nebudeme vyhýbať úplne triviálnym chybám, budeme to mať náročné. Zatiaľ stále len dobiehame skóre. Uvidíme, ako to bude vyzerať, keď sa dostaneme do vedenia."

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): ,,Šesťdesiat minút sme hrali to, čo sme chceli. V prvom polčase sme dominovali, keby finálna fáza bola lepšia, mali by sme tam možno štyri či päť stopercentných šancí. Dali sme gól do kabíny, cez prestávku som nabádal hráčov, aby naďalej hrali poctivý, jednoduchý a aktívny futbal. Robili to do šesťdesiatej minúty, mali sme šance aj na druhý gól, žiaľ, nepremenili sme ich. Potom sme urobili jednu zbytočnú chybu, ktorú domáci využili a zápas sa skončil remízou."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK