18.4.2015

Slovan ukončil ružomberskú sériu

V 26. kole Fortuna ligy sa Ružomberok predstavil na pôde bratislavského Slovana. Tímu spod Čebraťa chýbal kapitán Štefan Zošák, ktorý pre nedoliečené zranenie napokon nezasiahol do zápasu a kapitánsku pásku si navliekol na rameno Ján Maslo.

Na začiatku stretnutia boli ofenzívnejšie naladení Liptáci, lenže Maslo hlavičkoval po Janičovom rohu mimo priestoru troch žrdí a rodiaci sa samostatný únik Masaryka zastavil Saláta. V 9. minúte získali domáci hráči roh a na Milinkovičov center najlepšie vyskočil práve Saláta, ktorý hlavičkou otvoril skóre stretnutia - 1:0. O päť minút neskôr mohol z priameho kopu odpovedať Janič, lenže mieril tesne nad brvno. Ružomberský stredopoliar sa prezentoval aj o chvíľu neskôr, keď našiel centrom z pravej strany Masaryka a ružomberský útočník hlavičkoval vedľa brány. V 23. minúte dali o sebe vedieť domáci hráči, ale Štefánikovu strelu vyrazil Nikolič na roh a po ňom Peltier v šanci neusmernil loptu do siete. V závere prvého polčasu vybojoval Zreľák roh, na center od rohovej zástavky najlepšie zareagoval striedajúci Soumah a hosťujúci gólman zneškodnil jeho hlavičku.

Nikolič bol v plnej permanencii aj na začiatku druhého dejstva, kedy ho po Soumahovej prihrávke preveril Milinkovič. V 50. minúte bola Zreľákova strela zblokovaná pred nabiehajúceho Soumaha, ten sa predral pred ružomberského brankára, ale zakončenie mu nevyšlo podľa jeho predstáv. Následne skúšali niečo smerom dopredu vymyslieť aj hostia, ale bez úspechu. Naopak, v 68. minúte založili domáci hráči protiútok a Soumah bol faulovaný. Priamy kop zahral Milinkovič a loptu zastavilo brvno Nikoličovej svätyne. Aj po tomto momente sa Ružomberčania nasťahovali na útočnú polovicu, lenže ani teraz si nevypracovali príležitosť na vyrovnanie, za čo ich v 77. minúte takmer potrestal Zreľák, ale Nikolič si poradil s jeho únikom zakončeným strelou na bránu a udržal pre svoje mužstvo nádej na bodový zisk. Liptákom sa však do konca stretnutia nepodarilo vymyslieť recept na domácu obranu, zápas sa skončil 1:0 pre domáci Slovan a Ružomberok ukončil sedemzápasovú sériu bez prehry.


ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól:
9. Saláta

Žlté karty: 55. Čikoš - 45. Rosa, 68. J. Maslo

ŠK Slovan Bratislava: Krnáč - Kotula, Gorosito, Saláta, Čikoš - Milinkovič, Simović, Štefánik (89. Lásik), Mészáros (70. Oršula) - Peltier (40. Soumah), Zreľák

MFK Ružomberok: Milorad Nikolič - Boszorád, J. Maslo, Práznovský, Rosa (87. A. Lovás) - Nagy - Lupták (73. Turčák), Janič (62. Gerec), Gerát, Mário Almaský - Masaryk

Rozhodovali: Vnuk - Ádám, Mikulaj

Diváci: 1119 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK