11.4.2015

Ružomberok zvíťazil vďaka výbornému obratu

V 25. kole Fortuna ligy privítali Ružomberčania na svojom trávniku hostí z Dunajskej Stredy.

Prvá gólová šanca sa zrodila vo 8. minúte, kedy Lovás našiel úplne voľného Boszoráda, no ten z takmer jedenástkovej pozície prestrelil bránu. Trest za nevyužitú šancu prišiel v 19. minúte, kedy dostal Černák dobrú prihrávku za obranu a pred Nikoličom nezaváhal - 0:1. V 31. minúte mohol Majerník zvýšiť vedenie tímu z juhu Slovenska na rozdiel dvoch gólov, lenže po priamom kope mieril hlavou tesne vedľa priestoru troch žrdí. O minútu neskôr pohrozili aj domáci, ale Masarykovu strelu z hranice šestnástky vyrazil Polaček.

Do druhého dejstva nastúpili Liptáci so snahou o čo najrýchlejšie dosiahnutie vyrovnávajúceho gólu. V 61. minúte si hosťujúci gólman poradil s Gerátovou hlavičkou a o päť minút neskôr ho pri Masarykovej šanci na bránkovej čiare zastúpil Michalík, ktorý odvrátil strelu ružomberského útočníka na roh. Aktivita Ružomberčanov pokračovala. V 71. minúte Turčák po ľavej strane vnikol do pokutového územia a našiel nabiehajúceho Masaryka a ten prudkou strelou vyrovnal na 1:1. O tri minúty neskôr predviedli Liptáci zaujímavý protiútok a hostia ho zastavili len za pomoci faulu na Turčáka. K lopte sa postavil Janič a priamou strelou zo sedemnástich metrov prekonal Polačeka - 2:1. Výsledok si domáci hráči bez väčších problémov ubránili a sériu bez prehry natiahli na sedem stretnutí, v ktorých zaznamenali päť víťazstiev a dve remízy.

MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (0:1)

Góly:
71. Masaryk, 74. Janič - 19. Černák

Žlté karty: 64. Rosa, 69. Boszorád, 82. Zošák - 33. Štepanovský, 38. Turňa, 54. Sarr, 73. Peter Majerník, 90+1 Ljubičić

MFK Ružomberok: M. Nikolič - Boszorád, Práznovský, Rosa, Daghbashyan - Nagy - Zošák (87. Lupták), Janič (82. Vavrík), Gerát, A. Lovás (46. Turčák) - Masaryk

FC DAC 1904 Dunajská Streda: Polaček - Turňa, Michalík, Peter Majerník, Szabó - Ljubičić, Horváth (79. Sabler) - Štepanovský (62. Ujlaky), Sarr, Brašeň - Černák (69. Jurčo)

Rozhodovali: Hrčka - Chládek, Ferenc

Diváci: 1927

Ivan Galád (tréner Ružomberka): ,,Toto víťazstvo je zo všetkých jarných najcennejšie, pretože sme zdolali kvalitného súpera a hlavne, že sme ho zdolali tak, ako sme si predstavovali. To znamená, vedeli sme, že po sedemdesiatej minúte budeme mať priestor na to, aby sme ten zápas rozhodli. Dunajskej Strede závidím fanúšikov, prajem trénerovi, aby sa mu u nás páčilo a bol to asi najkrajší darček, ktorý mi hráči dali k tomu peknému dňu, ktorý som mal včera. Takže je to vážne mužstvo, ktoré vediem a trošku sa z toho teším."Tomislav Marić (tréner Dunajskej Stredy): ,,Gratulujeme Ružomberku k víťazstvu. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, Ružomberok je mužstvo, ktoré v každom zápase investuje veľmi veľa energie, stále sú nebezpeční na súperovu bránu. Myslím, že sedemdesiat minút sme hrali dobre. V tej fáze zápasu nám trošku chýbali sily, ktoré sme stratili či už v pohárovom zápase so Senicou alebo v ťažkom zápase s Trnavou. Nemám svojmu mužstvu čo vyčítať, pretože aj po druhom inkasovanom góle sme sa snažili vyrovnať. Prajem Ružomberku do budúcnosti veľa šťastia."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK