4.4.2015

Ružomberok si zo Zlatých Moraviec odnáša cenné tri body

V 24. kole Fortuna ligy sa Liptáci prvýkrát v jarnej časti predstavili na pôde svojho súpera. V Zlatých Moravciach ich privítal domáci ViOn.

Po opatrnom úvode začali Liptáci preberať iniciatívu. V 15. minúte sa domácim nepodarilo poslať loptu do bezpečia a tak spoza pokutového územia napriahol Vavrík, ktorý tesne minul horný roh Kováčovej svätyne. O dvanásť minút neskôr nebezpečne vystrelil Nagy a domáci gólman vyrazil jeho strelu na roh. Sapara našiel centrom od rohovej zástavky Masla a ten hlavou otvoril skóre - 0:1. V 35. minúte sa Ružomberčania tešili druhýkrát. Sapara prevzal Vavríkovu prihrávku, pekným oblúčikom našiel Geráta a jeho strela skončila aj za asistencie domáceho obrancu v sieti - 2:0. O štyri minúty však prišla prvá nepriaznivá situácia pre hostí, keď sa po súboji v strede ihriska zranil Sapara. Zápas sa pre neho skončil a nám zostáva veriť, že nepríjemne vyzerajúce zranenie nebude mať vážne následky. V 43. minúte mohol byť pohľad na svetelnú tabuľu ešte veselší. Rosa sa rútil na bránu a po stranách sa mu ukazovali dvaja spoluhráči, ale českému obrancovi nevyšla koncovka.

Aj po zmene strán ako prví pohrozili hostia, keď po Vavríkovej prihrávke vyslal Turčák strelecký pokus spoza šestnástky a lopta letela tesne nad priestor troch žrdí. V 54. minúte sa o slovo prihlásil niekdajší bývalý hráč Ruže, Mance, ale po Juharovej prihrávke minul bránu. Ten istý hráč sa prezentoval o päť minút hlavičkou z vnútra pokutového územia, lenže Nikolič ju dokázal skrotiť. V 73. minúte prišla ďalšia rana pre Liptákov v podobe druhej žltej karty pre Masla a skúsený obranca musel opustiť trávnik. Po tomto momente domáci hráči zatlačili hostí a po góle volali hlavne dve Pavelkove šance. V závere sa už Ružomberčanom podarilo vymaniť spod tlaku a v nadstavenom čase sa ešte prezentovali dvomi streleckými pokusmi, lenže Masaryk strieľal málo razantne a Luptákov pokus letel nepresne. Na výsledku sa už nič nezmenilo, Ruža vyhrala 2:0 a získala dôležité tri body.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 0:2 (0:2)

Góly
: 28. J. Maslo, 35. Gerát

Žlté karty: 24. Mikinič, 44. Charizopulos, 69. Pavlenda, 79. Tipurić - 30. a 73. J. Maslo, 81. Lupták

Červená karta: 73. J. Maslo (po druhej ŽK)

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Tipurić, Ungar, Chren - Orávik - Szöke (46. Karaš), Charizopulos, Mikinič - Juhar (69. Kirilins) - Mance (60. Pavelka)

MFK Ružomberok: Nikolič - Boszorád, J. Maslo, Rosa, Daghbashyan - Turčák, Gerát, Sapara (39. Janič), Nagy, A. Lovás (72. Lupták) - Vavrík (63. Masaryk)

Rozhodovali: Glova - Somoláni, Petríček

Diváci: 1015

Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): ,,Smutné konštatovanie je, že stroj nám naozaj nefunguje. Dva týždne sme tvrdo pracovali, no výsledok sa nedostavil. Prvý polčas bol z našej strany veľmi zlý, škoda, že sa nám po zmene strán nepodarilo streliť aspoň jeden gól. Gratulujem Ružomberčanom k víťazstvu."

Ivan Galád (tréner Ružomberka): ,,Veľmi sa tešíme, že sme zo šiestich zápasov už štyri vyhrali. Sme mužstvom jari a darí sa nám to potvrdzovať. Čo ma dnes veľmi mrzí, je zranenie Mareka Saparu. Dúfam, že sa ešte vráti na ihriská. Dnešné víťazstvo venujeme jemu."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK