7.3.2015

Ružomberok vyhral nad Myjavou

V 21. kole Fortuna ligy Ružomberok na svojom trávniku privítal Myjavu.

Na ťažkom teréne sa začalo zostra. V 6. minúte zahrával Sapara roh a po následnom závare v šestnástke Rosa otvoril skóre stretnutia - 1:0. Liptáci sa však z gólu tešili len minútu a potom vyrovnal bývalý hráč Ružomberka Pekár na 1:1. Rýchle vyrovnanie domácich zarazilo a hostia stupňovali svoj tlak. V 9. minúte Šavol vyrazil nebezpečnú strelu Dugu a ten istý hráč bol v šanci aj o štyri minúty neskôr, ale tiesnený Boszorádom prestrelil bránu. V 24. minúte sa znova prihlásil o slovo Pekár, no jeho pekná ďalekonosná strela skončila na žrdi. V 33. minúte pred Šavolom neuspel ani Daniel. Trest pre hostí za nevyužité šance mohol prísť v 39. minúte, keď Jánošík zahral v šestnástke rukou a Ruža získala pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil hrdina minulého zápasu Masaryk, lenže jeho prízemná strela letela po nerovnom povrchu mimo brány. Bodku za polčasom dala Bílovského strela do stredu brány, kde stál pripravený Šavol.

Domácim hráčom vyšiel vstup do druhého dejstva. V 46. minúte zahrával Sapara priamy kop, na loptu najvyššie vyskočil Maslo a hlavou vrátil tím spod Čebraťa do vedenia - 2:1. V 52. minúte mal po Pekárovej prihrávke možnosť na vyrovnanie Peňaška, lenže potom čo vnikol do šestnástky, vystrelil vedľa brány. O desať minút neskôr ťahal Masaryk útok po ľavej strane ihriska. Jeho prihrávka cez troch obrancov nevyšla a lopta sa k nemu vrátila nazad. Ružomberský útočník nahral dozadu na nabiehajúceho Saparu, ktorý z prvej prestrelil. V 79. minúte musel Solnička vyrážať nebezpečnú Nagyho strelu a v 83. minúte mohol Boszorádov prienik pretaviť do rozhodujúceho gólu Sapara, ale tesne minul brvno. Po nevyužitých šanciach domáceho tímu sa hostia z Kopaníc ešte v závere snažili niečo vymyslieť, ale Ružomberok ubránil víťazstvo 2:1 a získal cenné tri body.

MFK Ružomberok - Spartak Myjava 2:1 (1:1)

Góly:
6. Rosa, 46. J. Maslo - 7. Pekár

Žlté karty: 45. Gerát, 72. Mário Almaský, 80. Janič - 35. Bílovský, 71. Daniel, 85. Švec, 90+3. Pekár

MFK Ružomberok: Šavol - Boszorád, J. Maslo, Kružliak, Rosa - Nagy - Zošák, Gerát, Sapara (90. Vavrík), Turčák (46. Mário Almaský) - Masaryk (71. Janič)

Spartak Myjava: Solnička - Častulín (64. Kolár), Jánošík, Černáček, Švec - Marček - Daniel, Pekár, Bílovský, Duga (76. Janco) - Peňaška (60. M. Kuzma)

Rozhodovali: Smolák - Brendza, Jenčura

Diváci: 2153

Ivan Galád (tréner Ružomberka): ,,Vo všetkom súhlasím s kolegom. Chcem ale povedať to, čo pred siedmimi dňami. Futbal sa hrá na víťazstvá, my sme ho získali. Znova si myslím, že sme videli jeden fenomén, ktorý nebýva často na slovenských trávnikoch, že hráč dostane stading ovation, ako Marek Sapara. Chlapci ukázali ľuďom dobrý futbal na ťažkom teréne. Ešte stále sme tam, kde nepatríme, ale dve víťazstvá nás potešili a budeme sa snažiť tento týždeň ešte lepšie pripraviť na Bystricu. Chceli sme dať gól zo štandardky, podarilo sa nám to a ja hráčom zajtra poviem, že musíme ešte trošku pridať."

Peter Gergely (tréner Myjavy): ,,Myslím si, že sme na ťažkom teréne videli dobrý zápas. Hráčom nemám čo vyčítať, pretože dnes sme chceli bodovať, čo sa nám nepodarilo. To je asi jediné negatívum toho zápasu. Neubránili sme dve súperove štandardky. Za stavu 1:1 sme mali dať druhý gól, čo sa nám nepodarilo. Hráči išli do konca. Domáci dali dva góly, preto vyhrali." 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK