29.11.2014

Ružomberok prehral v Košiciach

V devätnástom kole Fortuna ligy sa Liptáci predstavili v Košiciach.

Úvod stretnutia priniesol v 6. minúte pokus hostí o vysunutie Zreľáka, ale Tofiloski mal k lopte bližšie. Ešte v tej istej minúte rovnako pochodil aj domáci Viazanko pred Putnockým. V 13. minúte predviedli Liptáci vydarený protiútok, na jeho konci dostal loptu Vavrík a presne mierenou strelou otvoril skóre stretnutia - 0:1. Tak, ako sa počas jesene stalo v nejednom stretnutí, po góle nasledovalo zvýšenie aktivity súpera, ktoré po krátkom čase slávilo úspech. Síce nebezpečný center Korijkova z 21. minúty ešte Putnocký vyrazil na roh, o dve minúty neskôr zahrávali domáci priamy kop. Nasledovalo zaváhanie obrany, v šestnástke sa najlepšie zorientoval Diaby a vyrovnal na 1:1. V 34. minúte dokonal obrat Haskič a Košice vyhrávali 2:1.

V druhom polčase síce Haskič a Bukata nevyužili svoje strely na zvýšenie vedenia, ale hostia to nepotrestali. V 58. minúte Tofiloski zneškodnil Zreľákovu strelu z uhla a o štyri minúty neskôr tiesnený Nagy netrafil bránu. V ďalšom priebehu už domáci tím pozorne bránil a nedovolil Ružomberčanom dostať sa do výraznejšej šance. Ruža sa preto s jesennou časťou sezóny rozlúčila prehrou 1:2.

MFK Košice - MFK Ružomberok 2:1 (2:1)

Góly:
23. Diaby, 34. Haskič - 13. Vavrík

Žlté karty: 78. Viazanko

MFK Košice: Tofiloski - Kavka (76. Ostojič), Korijkov, Huk, Sekulič - Šinglár - Bašista, Bukata, Viazanko, Haskič (90. Dimun) - Diaby (82. Škutka)

MFK Ružomberok: Putnocký - L. Lupták, Práznovský, Kružliak, A. Lovás - M. Nagy - Turčák (46. Gerát), Vavrík (79. Habánek), Janič, Mário Almaský - Zreľák

Rozhodovali: Jaška - Sluk, Kováč

Diváci: 785 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK