22.11.2014

Ružomberok zvíťazil v Podbrezovej

V 18. kole Fortuna ligy sa Liptáci predstavili v Podbrezovej. Ružomberčania prišli na štadión svojho súpera s novým trénerom Ivanom Galádom a zmena nastala aj na kapitánskom poste. Miesto Martina Nagyho mal pásku na ramene Adam Zreľák.
Od úvodu mali viac z hry domáci futbalisti, ale nedarilo sa im výraznejšie ohroziť bránu. Prvá nebezpečná situácia prišla v 23. minúte, po Podiovom priamom kope. O sedem minút neskôr poslal Janič center na Zreľáka, ktorý však s loptou nenaložil podľa predstáv. V 32. minúte vzal Janič zodpovednosť na seba, lenže mieril len do stredu brány, kde stál pripravený Baláž. O dve minúty neskôr vystrelil na bránu Greško, no jeho strela letela nad. Dve minúty pred koncom prvého polčasu došlo k roztržke v ružomberskom pokutovom území. Všetko sa skončilo žltými kartami pre domáceho Nworaha a hosťujúceho Práznovského.

V druhom polčase neboli úspešné strelecké pokusy domácich futbalistov Podia a Pančíka. V 61. minúte vystrelil spoza pokutového územia Almaský a jeho strela skončila, aj s prispením domáceho obrancu, v sieti - 0:1. Už po piatich minútach sa Liptáci tešili znova. Strelu spoza veľkého vápna vyskúšal aj Nagy a zapísal sa do streleckej listiny - 0:2. Železiari sa však rýchlo vrátili do zápasu, keď v 69. minúte Vaščák využil zaváhanie ružomberského gólmana - 2:1. V 77. minúte mal Harvilko možnosť vsietiť vyrovnávajúci gól, ale Putnocký odčinil svoju predchádzajúcu chybu. Podbrezovej sa nedarilo dostať do ďalšej gólovej šance a hosťujúci Zreľák mohol ísť v záverečnej minúte riadneho hracieho času sám na bránu. Minčič zatiahol ručnú brzdu a videl červenú kartu. Krátko po zahraní následného priameho kopu sa ešte Liptáci dostali k jednému nebezpečnému zakončeniu. Strele chýbalo kúsok viac presnosti, ale to už hostí nemuselo mrzieť. Pretože krátko na to sa stretnutie skončilo víťazstvom Ružomberka 2:1.


Naši futbalisti mali počas celého zápasu výraznú fanúšikovskú podporu. Ružomberskí priaznivci si po záverečnej ďakovačke vyžiadali príchod hlavného trénera, Ivana Galáda, pred svoj sektor. Ten na pochvalné pokriky reagoval krátkym odkazom pre prítomných fanúšikov ,,zápas som nevyhral ja, ale hráči".

FO ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok 1:2 (0:0)

Góly:
69. Vaščák - 61. Mário Almaský, 66. M. Nagy

Žlté karty: 16. Michal Pančík, 43. Nworah - 43. Práznovský, 79. Janič, 90+2. Putnocký

Červená karta: 90. Minčič

FO ŽP Šport Podbrezová
: Baláž - Andrič (87. Galo), Kupčík, Minčič, Greško - M. Pančík, Podio - J. Pančík (82. Karaš), Gál-Andrezly (74. Harvilko) - Vaščák, Nworah

MFK Ružomberok: Putnocký - L. Lupták, Práznovský, Kružliak, A. Lovás - M. Nagy - Turčák (75. Habánek), Vavrík, Janič (85. Gerát), Mário Almaský (90. Mance) - Zreľák

Rozhodca: Straka - Hrčka, Lieskovský

Diváci: 1280

ZDIEĽAJ ČLÁNOK