8.11.2014

Ružomberok remizoval s Trnavou

V 17. kole Fortuna ligy, odohral Ružomberok posledný domáci zápas v jesennej časti, keď na svojom štadióne privítal trnavský Spartak.

V úvode stretnutia sme nevideli veľa vzruchu. V 17. minúte to vyskúšal spoza šestnástky Nagy, lenže jeho strela nenarobila Rusovovi problémy. Po polhodine hry napriahol z tridsiatich metrov Lovás a hosťujúci gólman zneškodnil jeho strelu. Zvyšok polčasu už nepriniesol šancu na jednej či druhej strane.

Do druhého dejstva vstúpili Liptáci s jednou zmenou v zostave. Miesto Manceho prišiel do hry Gerát a na hrot sa presunul Zreľák. Aktívnejší však boli hostia. V 50. minúte pohrozil Čonka a o štyri minúty neskôr zamestnal Putnockého aj Sabo. V 69. minúte sa prihlásili o slovo aj domáci, keď Janič našiel prihrávkou Zreľáka, ale mladý reprezentant z uhla rozvlnil len bočnú sieť. Šesť minút pred koncom riadneho hracieho času zaujal Janič, keď musel Rusov vyrážať jeho peknú ďalekonosnú strelu. Posledné slovo mal v 89. minúte Vlasko, lenže Putnocký si poradil so strelou hosťujúceho futbalistu a tak sa zápas skončil remízou 0:0.

MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 0:0

Žlté karty:
70. Gerát - 45. Siva

MFK Ružomberok: Putnocký - Habánek, Nosek, Práznovský, A. Lovás - Vavrík, M. Nagy - L. Lupták (83. Liener), Zreľák, Janič (90. Ferenčík) - Mance (46. Gerát)

FC Spartak Trnava: Rusov - Siva, Bortel, Tóth, Čonka - Casado, Sabo - Janečka, Vlasko (90+2. Jirka), Jendrišek - Vyskočil (90. Greššák)

Rozhodovali: Leško - Chládek, Jankovič

Diváci: 1 831

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): ,,S bodom sme po tomto priebehu spokojní aj my. V týždni sme mali veľké problémy s tým, že sme mali dvoch vykartovaných hráčov a Dominik Kružliak, ktorý pravidelne hráva, išiel na kvalifikáciu s devätnástkou. Mali sme tri zásahy do zostavy oproti posledným zápasom. Keď som tvrdil, že herne ideme hore, len bohužiaľ výsledkovo nie, tak teraz sme museli všetko podriadiť tomu, aby sme získali nejaký bod. Po hernej stránke to dnes bolo slabé, ale keď to objektívne zhodnotím, tak skutočne nám chýbali tí hráči. S bodom sme spokojní a musíme ďalej pracovať a zvládnuť posledné dve kolá."

Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): ,,Od zápasu som určite očakával viac. Obidve družstvá sa podriadili defenzívnej taktike. Na tom ihrisku sa veľmi ťažko kombinovalo. Ružomberok celý zápas výborne bránil a čakal na nejakú brejkovú situáciu so Zreľákom. Pozeral som minulý týždeň zápas v Trenčíne, tam hral Ružomberok fantasticky a prehral nespravodlivo, ale jednoducho taký je futbal. Zreľák vzbudzoval veľký rešpekt, takže musím pochváliť stopérov, že si s ním poradili, ale za hru smerom dopredu mužstvo nemôžem pochváliť, pretože okrem dvoch pološancí, Bortel po štandardnej situácii a potom Erik Sabo po zlom Habánkovom odkope, sme sa prakticky nedostali do nejakej príležitosti. Síce sme kombinovali, mali sme lepšie držanie lopty, ale to v dnešnom futbale nič neznamená. Remíza je nakoniec spravodlivá a musíme byť spokojní s bodom."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK