20.6.2015

Boli sme súčasťou osláv 80. výročia futbalu v Turanoch

Naše A mužstvo sa dnes predstavilo na oslavách osemdesiateho výročia futbalu v Turanoch, kde odohralo prvé dve prípravné stretnutia v príprave na novú sezónu Fortuna ligy. V skrátených súbojoch, ktoré sa hrali 2x30 minút, nastúpili Liptáci proti domácemu tímu MŠK Turany a aj proti celku ŠK Turčianska Štiavnička.

Hetrik Andreja Lovása

Do prvého súboja nastúpili favorizovaní hráči Ruže aktívne, ale z času na čas ukazovali svoje ofenzívne chúťky aj domáci futbalisti. Na strane hostí to viackrát skúšal hlavne aktívny Tomáš Ďubek a pri jednej z jeho striel, musel brankára na čiare zastúpiť obranca. V 16. minúte mieril domáci Pavol Orolín nad bránu a ešte v tej istej minúte otvoril skóre Andrej Lovás - 0:1. Skóre sa znova menilo v 19. minúte, kedy našiel Tomáš Ďubek centrom z rohu Antonína Rosu a ten hlavou rozvlnil sieť - 0:2. O minútu neskôr už svietil na ukazovateli skóre stav 0:3 po tom, čo sa do streleckej listiny zapísal Michal Faško. Do konca polčasu pridali Ružomberčania ešte dva góly. V 26. minúte sa presadil Juraj Vavrík - 0:4 a o dve minúty neskôr našiel Tomáš Ďubek ideálnou prihrávkou Andreja Lovása. Ružomberský útočník premenil svoj samostatný únik strelou k žrdi a pripísal si svoj druhý presný zásah v stretnutí - 0:5. V závere polčasu ešte raz pohrozil domáci Pavol Orolín, ale všetko sa skončilo bez gólového efektu.

V 35. minúte pridal Andrej Lovás ďalší gól a tešil sa z hetriku - 0:6. Na jeho gól mohol po krátkom čase odpovedať Katrák, lenže jeho strelu chytil Matúš Macík. Následne na druhej strane dvakrát pohrozil Anatol Cheptine a raz Andrej Lovás, až prišla 43. minúta a samostatný únik Tomáša Ďubeka. Skúsený stredopoliar obišiel domáceho gólmana a následne poľahky poslal loptu do siete - 0:7. Aktivita Ruže pokračovala aj ďalej a po niekoľkých nepremenených šanciach sa ešte v 54. minúte podarilo presnou strelou spoza šestnástky skórovať Michalovi Faškovi - 0:8 a štyri minúty pred koncom inkasovali Turany po prihrávke od Tomáša Ďubeka vlastný gól - 0:9. V závere ešte Liptáci zahrávali roh, ale v platnosti zostalo víťazstvo v pomere 9:0.


MŠK Turany - MFK Ružomberok 0:9 (0:5)
Góly: 16., 28. a 35. A. Lovás, 20. a 54. Faško, 19. Rosa, 26. Vavrík, 43. Ďubek, 56. vlastný

MFK Ružomberok: Macík - P. Maslo, Rosa, J. Maslo, Daghbashyan - Faško, Vavrík - Cheptine, Rejdovian, Ďubek - A. Lovás


V druhom stretnutí sme gól nevideliPo víťazstve nad Turanmi prišiel na rad súboj s Turčianskou Štiavničkou. Na toto meranie síl nastúpili Ružomberčania v kompletne vymenenej zostave. V úvode zápasu mali navrch, no nedostávali sa do výraznejšej šance. Na tú čakali do 15. minúty, kedy Martin Boszorád trafil z uhla žrď a následná dorážka Milana Ferenčíka bola zblokovaná. Hostia, väčšinu času nasťahovaní na útočnej polovici, hľadali naďalej recept na súperovu defenzívu. Ten v 22. minúte takmer našiel Štefan Zošák, lenže jeho strela spoza veľkého vápna tesne minula dolný roh brány. Do konca polčasu sa obraz hry veľmi nezmenil. Spomenúť však možno aj akciu súpera, pri ktorej pohrozil Róbert Špirko.

V 31. minúte to znova skúšal Štefan Zošák, ale z hranice šestnástky tesne minul. Krátko na to získali Liptáci priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, z ktorého vystrelil pod horný roh Milan Ferenčík, ale brankár Martin Chalupka predviedol pekný zákrok. V 36. minúte vystrelil Štefan Zošák spoza pokutového územia, ale jeho prudký pokus zastavilo brvno. V 41. minúte získala Ruža pokutový kop, ale strelu Pavla Masaryka z bieleho bodu vyrazil domáci gólman. Brankár Turčianskej Štiavničky vytiahol ďalší výborný zákrok aj o tri minúty neskôr, keď vyrazil nebezpečnú strelu Ivana Kotoru. V 50. minúte sa nepodarilo skórovať ani Máriovi Almaskému a v 55. minúte Liptákov vystrašil Juraj Gábor, no jeho pokus spoza šestnástky vyrazil Štefan Senecký. V ďalšom priebehu sa síce tím spod Čebraťa snažil o víťazný gól, ale zo záverečného optického tlaku už nevyťažil výraznejšiu šancu.

ŠK Turčianska Štiavnička - MFK Ružomberok 0:0

MFK Ružomberok:
Senecký - Boszorád, Gerát, Ondrek, Lupták - Nagy, Ferenčík - Zošák, Kotora, Mário Almaský - Masaryk

Ivan Galád (tréner MFK Ružomberok): ,,Vo výbornej atmosfére sme absolvovali dva zápasy. Snažili sme sa to spraviť pre ľudí, ktorí v tomto regióne žijú. Myslím, že to malo zmysel. Do obeda sme veľmi intenzívne trénovali a zajtra odchádzame na sústredenie, takže spravili sme to pre ľudí v regióne a pripravujeme sa na súťaž."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK