26.10.2014

Ružomberok prehral so Slovanom Bratislava

V 15. kole Fortuna ligy Ružomberok privítal na svojom štadióne úradujúceho majstra, Slovan Bratislava.

Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali hostia už v 2. minúte, kedy Soumah strelou z uhla neprekonal Lešňovského. O štrnásť minút neskôr sa dostal k zakončeniu domáci útočník Mance, lenže Perniš zneškodnil jeho pokus. V 37. minúte zahrávali Liptáci roh. Janičov center hlavou predĺžil Kružliak a Vavrík poslal loptu do siete - 1:0. Ružomberčania však prišli o náskok už po troch minútach, kedy Milinkovičov center nešťastne poslal Práznovský do brány svojho tímu - 1:1.

V druhom polčase bola väčšia aktivita na strane Belasých, no do výraznejšej šance sa dostal v 55. minúte domáci Zreľák. Mladý reprezentant však prestrelil. O sedem minút neskôr dokonali hostia obrat. Na Bagayokov center dobre zareagoval Peltier a hlavou prekonal Lešňovského - 1:2. Slovan sa následne snažil zvýšiť svoj náskok, čo sa mu nepodarilo. Domáci tím to mohol využiť, lenže v 82. minúte nevyužil Nagy výbornú Zreľákovu prihrávku a tesne pred koncom riadneho hracieho času spálil veľkú šancu Turčák. Stretnutie sa preto skončilo prehrou Ruže v pomere 1:2.

MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

Góly:
37. Vavrík - 40. Práznovský (vlastný), 62. Peltier

Žlté karty: 9. Milinkovič, 19. Gorosito

MFK Ružomberok: Lešňovský - Ondrek (58. Habánek), Kružliak, Práznovský, A. Lovás - M. Nagy, Vavrík - Turčák, Janič (79. L. Lupták), Zreľák - Mance (54. Mário Almaský)

ŠK Slovan Bratislava: Perniš - Bagayoko, Gorosito (46. Hudák), Kolčák, Jablonský - Grendel, Štefánik (85. Lásik) - Milinkovič, Peltier, Žofčák - Soumah (77. Halenár)

Rozhodovali: Chmura - Hancko, Špivak

Diváci: 1 851

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): ,,Do zápasu sme vstúpili tak, ako sme chceli. Chceli sme čo najdlhšie držať bezgólovú remízu a vyrážať do kontier. Alternatíva bola aj v našej výškovej prevahe do príchodu Hudáka, rátali sme aj s tým, že dá využiť nejaká štandardná situácia. Tá nám aj vyšla na 1:0. Žiaľ, dostali sme také góly, ktoré sa nesmú inkasovať. Mali sme tam zaujímavé situácie. Nagyho strela zakončená vedľa a Turčákova strela, čo nebola stopercentná, ale miliónpercentná šanca. Chceli sme získať aspoň bod, čo sa žiaľ nepodarilo. Keď si necháme dať takéto góly, nemôžeme čakať body."


Jozef Chovanec (tréner Slovana Bratislava): ,,Myslím, že sa stretli dva tímy, ktoré nie sú v optimálnej pohode. Celý zápas bolo vidieť, že sme neboli ani v psychickej pohode a ani sme neboli takí presní. Aj keď sme sa dostali do príležitostí, riešili sme ich zle. Zápas bol vyrovnaný, párkrát sme boli častejšie na lopte ako súper, ale ten hral perfektne, čakal na našu chybu. Do konca sme sa báli o výsledok, mali sme šťastie, že Ružomberok nevyrovnal z vyloženej šance."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK