18.10.2014

Ružomberok remizoval v Dunajskej Strede

V 14. kole Fortuna ligy sa Ružomberčania predstavili na štadióne Dunajskej Stredy.

V úvode mali loptu častejšie na kopačkách domáci hráči, ktorí prvýkrát výraznejšie pohrozili v 11. minúte, keď Jurčo po rohu rozvlnil bočnú sieť ružomberskej brány. Krátko na to predviedol Štepanovský ďalekonosnú strelu, tej však chýbalo viac presnosti. V 20. minúte zahral Krišto priamy kop a jeho lopta skončila v Putnockého náručí. V 39. minúte vystrelil Jurčo z uhla, ale Putnocký vyrazil strelu na rohu. Po minúte si vypracovali veľkú šancu hostia, keď sa Zreľák dostal pred Penksom k dlhej lopte, tú však umiestnil tesne vedľa. V 43. minúte Turčák našiel Zreľáka. Mladý reprezentant svojou strelou natiahol Penksu, ktorý vyrazil strelu pred seba, kde už nabiehal Almaský, lenže ružomberský stredopoliar v rýchlosti neupratal loptu do siete.

Po prestávke prišiel do hry Szarka a domáci tím znásobil svoju útočnú snahu. V 47. minúte naskakoval nový muž na trávniku na center od Štepanovského, no hlavou minul Putnockého svätyňu. O desať minút neskôr pohrozili hostia. Zreľák poslal loptu na hranici veľkého vápna Almaskému, ktorý zo šestnástich metrov prestrelil bránu. V 73. minúte poslal Antunovič center z ľavej strany ihriska, v pokutovom území sa najlepšie zorientoval Szarka a hlavou zblízka prekonal Putnockého - 1:0. Hostia vyrovnali už po piatich minútach, keď Brašeňovu prihrávku prečítal Zreľák a zoči-voči Penksovi sa nemýlil - 1:1. V 84. minúte zahrával Szabó priamy kop a tesne minul horný roh ružomberskej brány. O dve minúty musel Putnocký čeliť Sablerovej strele zblízka, ale aj v tejto situácii podržal svoj tím. Na druhej strane naservíroval Zreľák loptu Vavríkovi, no jeho strelu zblokoval Saláta. Konečný výsledok sa ešte snažil po Turňovom centri zmeniť Szarka, lenže jeho hlavička skončila vedľa brány a tak sa stretnutie skončilo remízou 1:1.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

Góly:
73. Szarka - 78. Zreľák

Žlté karty: 65. Straka, 67. Szabó - 65. L. Lupták, 90+3. Mário Almaský

FC DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Kwin, Saláta, O. Szabó - Krišto, G. Straka (66. Antunovič) - E. Ujlaky (46. Szarka), P. Štepanovský, Brašeň - Jurčo (69. Sabler)

MFK Ružomberok: Putnocký - Ondrek, Kružliak, Práznovský, A. Lovás - Turčák (85. Mance), Vavrík, M. Nagy, Janič (13. L. Lupták), Mário Almaský (90+3. Gerát) - Zreľák

Rozhodovali: Vlk - Mikulaj, Hrdlička

Diváci: 3 605

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): ,,Moji hráči neboli mentálne pripravení, chýbala ľahkosť v kombinácii a tak bol súper rýchlejší. To bol náš najslabší domáci zápas v roku 2014. Dnes sme si nezaslúžili získať tri body."

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): ,,Na stretnutie sme sa tešili, lebo v Dunajskej Strede je pravé futbalové prostredie. Boli sme mentálne a fyzicky pripravení. Stále sme hrozili nebezpečnými kontrami. Chlapci sú možno smutní, že sa nám nepodarilo zvíťaziť, ale berieme aj bod."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK