18.7.2015

Jakubkov gól nestačil na bodový zisk

V 1. kole Fortuna ligy nastúpil Ružomberok v Poprade na zápas so Skalicou.

Do prvej šance v stretnutí sa dostal v 20. minúte Gašparík, ale zakončenie mu nevyšlo podľa jeho predstáv a málo razantnú strelu zblízka zneškodnil Macík. O dve minúty neskôr sa po Zošákovej prihrávke rútil vpred Ďubek, ideálnu streleckú pozíciu síce preváhal, ale k lopte, ktorú poslal pred bránu sa dostal Jakubko a bez problémov otvoril svoj gólový účet v ružomberskom drese - 1:0. V závere úvodného dejstva sa mohlo zdať, že Liptáci budú odchádzať do šatní s tesným vedením, lenže opak bol pravdou. V 40. minúte po kontakte Macíka s prenikajúcim Kurákom v rohu pokutového územia získali hostia jedenástku, tú bezpečne premenil Gašparík a postaral sa o prvý gól Skalice v najvyššej súťaži - 1:1. V nadstavenom čase sa poriadne oprel do lopty Lietava a peknou strelou z tridsiatich metrov aj s prispením brvna otočil skóre - 1:2.

Do druhého dejstva nastúpili Ružomberčania so snahou o vyrovnanie, no šance neprichádzali. V 58. minúte zareagoval Ivan Galád na vývoj stretnutia dvojitým striedaním, z hry odišli Rosa a Cheptine a miesto nich nastúpili Lupták a Masaryk. Podobne, ako v prvom jarnom kole minulej sezóny, aj teraz mohol mať ružomberský lodivod šťastnú ruku, lenže Masarykovu hlavičku zo 62. minúty výborným zákrokom nepustil do siete bývalý brankár Ružomberka, Hajdúch. V 77. minúte videl druhú žltú a následne červenú kartu Ján Maslo, čím sa situácia Liptákov ešte viac skomplikovala. O päť minút neskôr získali hostia možnosť druhého pokutového kopu v stretnutí a ten premenil Mazan - 1:3. Záver stretnutia ešte mohol zdramatizovať Zošák, lenže hlavičkoval mimo priestoru troch žrdí. Na výsledku sa už nič nezmenilo a Ruža vstúpila do nového ročníka prehrou so Skalicou 1:3.

MFK Ružomberok - MFK Skalica 1:3 (1:2)

Góly: 22. Jakubko - 41. Gašparík (z 11m), 45+2. Lietava, 83. Mazan (z 11m)

Žlté karty: 20. Zošák, 39. Rosa, 47. J. Maslo, 82. Macík, 84. Jakubko - 9. Švrček, 17. Kurák, 50. Konečný, 66. Majerník

Červená karta: 77. J. Maslo (po druhej žltej)

MFK Ružomberok: Macík - Boszorád, J. Maslo, Kružliak, Rosa (58. Lupták) - Nagy - Zošák, Vavrík, Ďubek, Cheptine (58. Masaryk) - Jakubko (85. A. Lovás)

MFK Skalica: Hajdúch - Švrček, Pavol Majerník, Konečný, Ciprys - Bariš - Kurák (89. Vrablec), Čermák, Gašparík (68. Neoveský), Mazan - Lietava (76. Ulrich)

Rozhodovali: Kráľovič - Lieskovský, Ferenc

Diváci: 1415

Ivan Galád (tréner Ružomberka): ,,Nás výsledok určite prekvapil, neočakávali sme takýto zápas, že by sa nám nevydaril. Najväčší rozdiel bol na brankárskom poste. Verím, že Ružomberok bude v budúcnosti vyhrávať."

Aleš Křeček (tréner Skalice): ,,Som samozrejme šťastný, že sme zápas takto zvládli. Chceli sme do zápasu vstúpiť aktívne, nechceli sme čakať, čo bude hrať súper. Mali sme rešpekt zo súpera, veď má v tíme skúsených hráčov. Chceli sme byť aktívni a nenechať ho hrať jeho hru. Bol to prvý zápas, v ňom nikto nevie, čo môže očakávať od vlastného tímu. Ja som pri mužstve krátko, len tri týždne. Boli sme aktívni, bohužiaľ sme prehrávali, mali sme šancu keď platilo nedáš - dostaneš. Ivan Lietava krásnym gólom na konci polčasu otočil stav na 2:1. Druhý polčas, hoci nás súper pritlačil a mal veľa štandardných situácií, nakopávaných lôpt, sme zvládli. Celý tím na čele s brankárom Ľubošom Hajdúchom, ktorý nás podržal v dôležitých momentoch, si zaslúži pochvalu."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK