11.5.2019

Zo Zemplína si odvážame dôležité tri body + VIDEO

V sobotu 11. mája 2019 odohral Ružomberok zápas ôsmeho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s domácimi Michalovcami.
0:3 (0:1)
MFK Zemplín Michalovce
Nadstavba, 17:00
MFK Zemplín Michalovce vs MFK Ružomberok


MFK Zemplín Michalovce: Kira – Špiriak, Grič, Carrillo (46. Mitrano), Petro (68. Kountouriotis) – Turik – Diarra, Mavretić, Žofčák, P. Kolesár – Zacharkiv (58. Tounkara)

MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Jonec, Madleňák – Qose, Takáč – Kostadinov (80. Kmeť), Mustedanagić, Gal Andrezly (87. V. Jedinák) – Gerec (90. T. Bobček)

Góly: 31. Qose (z 11m), 52. Gerec, 82. Gal Andrezly

Žlté karty: 30. Mancilla, 36. Grič - 9. Madleňák

Rozhodovali: Ochotnický - Roszbeck, Borsányi

Diváci: 873


Komentár

Liptáci sa kvôli trestu za päť žltých kariet museli zaobísť bez obrancu Dominika Kružliaka. Už v 2. minúte Michalovce preverili ružomberského brankára, ktorý bez problémov kryl ich zakončenie. Po štyroch minútach sa dostal do šance Mustedanagić, lenže jeho strela letela mimo troch žrdí. Domáci hráči si následne na svoje konto pripísali niekoľko streleckých pokusov, no chýbala im presnosť. V 24. minúte vystrelil Qose spoza veľkého vápna, ale mieril na stred brány, kde bol pripravený Kira. V 30. minúte Mancilla fauloval v šestnástke Gereca a nasledoval pokutový kop, ktorý pohodlne premenil Qose – 0:1. Po chvíli mohli Liptáci zvýšiť svoj náskok, lenže Kostadinov nevyužil výbornú prihrávku od Gal Andrezlyho a sám pred brankárom namieril tesne vedľa. V 39. minúte mali na druhej strane veľkú šancu Zemplínčania, keď Žofčák našiel prihrávkou z pravej strany Diarru, ktorý však nevystrelil razantne a Macík stihol zasiahnuť. V 42. minúte Kolesár zakončoval z hranice veľkého vápna tesne vedľa ružomberskej svätyne.

V 49. minúte Diarra vyslal veľmi peknú strelu spoza pokutového územia a Macík ju vyrazil spod brvna na roh. Po troch minútach predviedli hostia úspešný brejk. Útočnú akciu zakončil Mustedanagić, jeho strelu vyrazil Kira pred Gereca, ktorý už nemal problém upratať loptu do siete – 0:2. V 60. minúte Mustedanagić vystrelil z hranice veľkého vápna a Kira vyrazil krížnu strelu na rohový kop. Túto štandardnú situáciu zahrával aktívny Mustedanagić a našiel pred bránou Masla, no jeho hlavičku chytil domáci gólman. Po štyroch minútach všetkým prítomným divákom stuhla krv v žilách. Gerec pálil na odkrytú časť brány a do strely sa obetavo vrhol Petro, pričom dostal tvrdú ranu loptou do hlavy. Hráč Michaloviec po veľmi nepríjemnom zásahu potreboval okamžité ošetrenie a zápas sa pre neho skončil. V 69. minúte Kountouriotis strelou spoza šestnástky poriadne natiahol Macíka, ale brankár hostí ju vyrazil spod brvna. O osem minút neskôr sa Gal Andrezly ocitol po biliardovej akcii pred Kirom, no namieril len do neho. Po tomto momente nasledovala séria rohových kopov hostí. Desať minút pred koncom stretnutia musel trávnik kvôli zraneniu opustiť kapitán Žofčák a keďže si Zemplínčania už predtým vyčerpali tri striedania, dohrávali s desiatimi futbalistami. Liptáci využili početnú výhodu v 82. minúte, kedy sa gólovo presadil Gal Andrezly – 0:3. Po piatich minútach Kountouriotis vypálil z veľkej vzdialenosti, lenže minul bránu. V samom závere ešte pohrozil Tounkara, keď poslal krížnu strelu tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Ružomberok vyhral 3:0 a pred poslednými dvomi kolami má na tretej priečke päťbodový náskok.

Foto: Rudolf Maškurica (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK