30.4.2016

Ruža v Podbrezovej tentokrát nerozkvitla

V 30. kole Fortuna ligy nastúpil Ružomberok na trávniku Podbrezovej.
3:1 (1:1)
ZELPO Aréna, Podbrezová
30. kolo, 19:00
FK Železiarne Podbrezová vs MFK Ružomberok


FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa (90. Magda), Krivák, Kostelný, Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko (86. Sabler), Kochan, Peševski (80. Šafranko) – Rendla

MFK Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, Kružliak, J. Maslo, Rosa – Nagy, Ondrek (69. Jakubko) – Gal Andrezly, Gerát (61. Kučera), Boszorád – Lačný (78. Ďubek)

Góly: 17. Podio, 55. a 62. Peševski – 21. Kostelný (vlastný)

Žlté karty: 68. Kostelný, 81. Šafranko

Červené karty: 15. J. Maslo, 89. Kučera

Rozhodovali: Kružliak – Weiss, Bednár – Somoláni

Diváci: 1012


Komentár

Lepší vstup do stretnutia mali domáci futbalisti a ich aktivita slávila úspech v 15. minúte, kedy Ján Maslo tesne pred pokutovým územím nedovolene zastavil Rendlu a videl červenú kartu. Z následného priameho kopu Podio namieril k žrdi – 1:0. Napriek studenej sprche sa však Ruža otriasla. V 21. minúte poslal Gal Andrezly center do veľkého vápna, kde Kostelný vyrovnal vlastným gólom na 1:1. Po dvadsiatich minútach zasahoval Tofiloski pri Djordjevičovej strele. V závere prvého polčasu nevyužil sľubnú príležitosť Viazanko a na druhej strane Kuciak vyrazil Lačného strelu.

Aj vstup do druhého dejstva vyšiel lepšie Podbrezovej. V 55. minúte sa niekdajší hráč Ružomberka, Peševski, nemýlil pred gólmanom hostí a vrátil Železiarov do vedenia – 2:1. Prešlo sedem minút a Peševski sa tešil znova, keď si na vzdialenejšej žrdi nabehol na center z pravej strany a pohodlne usmernil loptu do siete – 3:1. V ďalšom priebehu ešte nevyužili svoje príležitosti domáci hráči Rendla a Vajda. V 73. minúte Ružomberčania zahrávali rohový kop, na ktorý najvyššie vyskočil striedajúci Jakubko, lenže hlavičkoval tesne vedľa. Záver zápasu dohrávali Liptáci deviati, keď Kučera fauloval Djordjeviča a aj on videl rovno kartu červenej farby. Na výsledku sa už nič nezmenilo a Ruža prvýkrát v najvyššej súťaži podľahla Podbrezovej.

Foto: Rudolf Maškurica (archív)

Ohlasy trénerov

Marek Fabuľa (tréner Podbrezovej): "Pred zápasom bol cítiť v kabíne tlak, ale aj odhodlanie. Chceli to hráči zlomiť a som rád, že zápas bol od začiatku v našej réžii. Paradoxne vylúčenie súpera nami viac zatriaslo, pretože po strelenom góle sme mali veľmi zlú desaťminútovku. Podržal nás aj brankár pri šanci Lačného. Ak by dal útočník hostí gól, bolo by to zaujímavé. Teší ma, že po rozprave cez prestávku už druhý polčas moji zverenci zvládli. Predviedli peknú hru a opäť tak využili domáce prostredie."

Ladislav Pecko (tréner Ružomberka): "Som rád, že sa tento mesiac apríl skončil. Dnes vyvrcholilo naše aprílové futbalové nešťastie. Ťažko sa mi niečo hovorí. Zápas sme prehrali, no nemyslím si, že to bolo také jednoznačné na ihrisku po našom vylúčení. Z prvých dvoch striel sme dostali dva góly. Keď hráte o jedného menej, potrebujete aj trošku šťastia ako i to, aby vás podržal brankár."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK