23.7.2017

Presný zásah Gal Andrezlyho nestačil na body

Novú sezónu slovenskej najvyššej súťaže odštartoval Ružomberok na pôde Zlatých Moraviec.
2:1 (1:1)
Štadión FC ViOn
1. kolo, 19:00
FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble vs MFK Ružomberok


FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble: Kováč – Horník, Nikolić, Chren (K), Záhumenský – De Oliveira Silva, Bariš, Gešnábel (71. Sládek), Cleber Nascimento (80. Paixao da Silva), Orávik (90+1. Renan Renan) – Urgela

MFK Ružomberok: Macík – Kupec, D. Kružliak (K), Menich, Čurma (71. Gerec) – Kostadinov, Gal Andrezly (71. Qose), Kochan, Takáč, Kunca (46. Daniel) – Lačný

Góly: 21. Gešnábel, 56. Urgela – 26. Gal Andrezly

Žltá karta: 74. Kochan

Rozhodovali: Pavlík – Mókoš, Ferenc

Diváci: 1788


Komentár

Prvý strelecký pokus v stretnutí si na svoje konto pripísal v 4. minúte Kostadinov, ktorý spoza šestnástky tesne minul bránu svojho bývalého tímu. O dve minúty neskôr zahrávali Zlaté Moravce priamy kop, po ktorom vyslal strelu na stred ružomberskej svätyne Cleber, lenže Macík bol na mieste. Ten istý hráč to skúšal aj v 17. minúte, kedy krížnym pokusom minul vzdialenejšiu žrď svätyne tímu spod Čebraťa. O štyri minúty neskôr dostal Gešnábel dobrú prihrávku pred bránu a bez problémov umiestnil loptu do siete – 1:0. ViOn bol aj naďalej aktívny a v 24. minúte musel Macík chytať Barišov pokus spoza veľkého vápna. Už po dvoch minútach však domácich dokonale zaskočil Gal Andrezly, keď sa preštrikoval obranou a vyrovnal na 1:1. V 28. minúte našiel Gal Andrezly prihrávkou Takáča a jeho strelu z uhla zneškodnil Kováč. Muž v domácej bráne krátko na to chytil aj strelu Gal Andrezlyho spoza pokutového územia. V 34. minúte zahrávali Zlaté Moravce priamy kop a krátko po ňom sa dostal k peknej strele do horného rohu Chren, ale Macík ju výborným zákrokom vyrazil na rohový kop. V 40. minúte Cleber strieľal z vnútra šestnástky, no loptu zblokoval mimo troch žrdí obranný val v oranžových dresoch. Po troch minútach bol Cleber v ďalšej šanci, lenže z mierneho uhla netrafil bránu.

Na začiatku druhého dejstva sa Lačný snažil zúročiť málo razantnú hlavičku Nikoliča na Kováča, no pri snahe o prekonanie domáceho gólmana sa dopustil útočného faulu. V 56. minúte zahrával Orávik rohový kop a pred bránou našiel Urgelu, ktorý hlavou vrátil ViOn do vedenia 2:1. O trinásť minút neskôr hlavičkoval vedľa ružomberskej brány Gešnábel. V 74. minúte sa dostal cez obranu hostí Sládek, ale jeho následnú strelu zneškodnil Macík. O osem minút neskôr sa Lačný dostal pred Kováča, no ten vyrazil jeho strelu. V 84. minúte to skúsil z veľkej vzdialenosti Kupec, no mieril nad. V závere sa ešte hostia snažili o vyrovnanie, no do výraznejšej šance sa už nedostali a v nadstavenom čase si Zlaté Moravce bez väčších problémov postrážili tri body. Ružomberok tak do nového ročníka vstúpil prehrou 1:2.

Foto: Rudolf Maškurica (archív)

Ohlasy trénerov

Juraj Jarábek (tréner ViOn-u): "V prvom rade gratulujem Norovi k robote, ktorú odvádza a k postupu v Európskej lige. Vedeli sme, že hostia budú šetriť nejakých hráčov. Začali sme dobre, dali sme prvý gól, škoda vyrovnávajúceho gólu, ktorý sa mi zdal dosť lacný. Po zmene strán sme dali druhý gól a Sládek mal ešte dobrú možnosť na poistenie víťazstva. Sme radi za víťazstvo nad ťažkým súperom."

Norbert Hrnčár (tréner Ružomberka): "Dnes dostali priestor hráči, ktorí boli v poslednom čase menej vyťažení. Bolo vidieť, že nám viazne súhra. V defenzíve sme to ešte ustáli, horšie to bolo v ofenzíve. Škoda, že sme neustáli situáciu pred druhým gólom. Gratulujem domácim k víťazstvu."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK