29.5.2015

Ruža odohrá posledný zápas sezóny

V sobotu 30. mája 2015 o 17:15, odohrá Ružomberok v Banskej Bystrici posledné, 33. kolo Fortuna ligy s domácou Duklou. Pred zápasom sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva, Ivanom Galádom.

V poslednom stretnutí hrala Ruža v Myjave, kde remizovala 1:1. ,,Nehrali sme tak dobre, ako v Senici a paradoxne sme získali bod. Nebol som spokojný s herným prejavom, ale dôležité je, že hráči túžili revanšovať sa za nepriaznivý výsledok v Senici a to sa im podarilo. V závere zápasu sme mohli aj rozhodnúť, keď sme mali dve veľké šance," spomína si na uplynulé kolo kormidelník tímu spod Čebraťa.

Kvôli prebiehajúcej rekonštrukcii na ružomberskom štadióne, hrajú Liptáci posledné tri stretnutia na pôde svojich súperov. Práce na hlavnom ihrisku zasahujú aj do tréningového procesu, ale realizačný tím sa snaží eliminovať všetky z toho vyplývajúce negatíva. ,,My, trénerský štáb, sme tu na to, aby sme vytvárali pozitívnu atmosféru. Je to problém, ktorý sa bežne vyskytuje, keď sa prerábajú ihriská. Riešime to dennodenne v nejakej inej lokalite a aspoň poznáme okolité dedinky a ľudí," vysvetlil Ivan Galád.

Ružomberok sa so sezónou rozlúči v Banskej Bystrici. Kým domáca Dukla, ktorá má na svojom konte 22 bodov, s určitosťou ukončí aktuálny ročník na poslednej priečke, tím z centra Dolného Liptova si ešte môže mierne prilepšiť. Ruža doteraz získala 37 bodov a patrí jej priebežné 9. miesto. Keďže pred desiatymi Zlatými Moravcami má náskok piatich bodov, nižšie už neklesne. Naopak, na ôsmu Myjavu stráca jeden, na siedmu Dunajskú Stredu dva a na šieste Košice tri body. Nakoľko Myjava a Košice sa stretnú vo vzájomnom súboji, Ružomberčania sa v prípade víťazstva a ostatných priaznivých okolností, môžu vyšplhať na konečnú siedmu priečku. ,,Bez frázy, chceli by sme uspieť. Je možné ešte získať siedme miesto, čo by bolo vzhľadom na jesenné postavenie veľmi pekné,"zaželal si tréner.

Na posledný zápas sezóny pripravil klub pre fanúšikov autobusový výjazd, pričom tí najaktívnejší majú možnosť v jeden deň navštíviť najskôr dôležité stretnutie kategórie U19 v Senci a následne aj meranie síl A mužstva v Banskej Bystrici. K ružomberským priaznivcom sa v pozitívnom duchu vyjadril aj šéf realizačného tímu.,,Každého fanúšika si vážim. Aj v tomto týždni sa niektorí fanúšikovia veľmi pekne prezentovali. Pozvali hráčov na veľmi elegantné stretnutie. Mali taký teambuilding, kde sa hráči rozprávali s fanúšikmi, spravili im pohostenie. Páči sa mi to, keď sa fanúšikovia stretávajú s hráčmi. Prajem im, aby mali aj pekný záver sezóny," pochválil fanúšikov Ivan Galád.

Chýbajú: Marek Sapara (dlhodobé zranenie), Lukáš Ondrek (zranenie), Oliver Práznovský (trest za ČK - 1 mesiac), Štefan Zošák (trest za 5 ŽK - 1 zápas) 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK