21.9.2015

Preview: Ruža sa zajtra predstaví v Myjave

V utorok 22. septembra 2015 o 19:00, odohrá Ružomberok v Myjave zápas 10. kola Fortuna ligy s domácim Spartakom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

Nový lodivod tímu spod Čebraťa zažil domácu premiéru v stretnutí so Zlatými Moravcami a Ružomberčania v ňom zvíťazili 5:2. Aké sú jeho prvé dojmy z domáceho prostredia? ,,Pri tomto zápase to bolo asi ľahšie, pretože sme hrali celkom dobre, vyhrali sme, takže na úvod to bolo veľmi dobré. Dúfam, že budeme takto pokračovať," zaželal si niekdajší tréner Slovana, Prešova, aj mládežníckych reprezentačných kategórií. 

Do súboja so Zlatými Moravcami skórovali Liptáci len deväťkrát, no v zápase 9. kola Fortuna ligy rozvlnili sieť súperovej brány až päťkrát. ,,Premenili sme niektoré šance, mohli sme dať ešte viac. Asi najdôležitejšie bolo, že sa veľa hráčov zapájalo do útočných akcií, boli tam v dostatočnom počte a hlavne triafali do brány, čo bolo rozhodujúce," spomína si na zápas Ladislav Pecko.

Hlavný kormidelník tímu z centra Dolného Liptova má k dispozícii hneď niekoľko zaujímavých ofenzívnych hráčov. Pavol Masaryk a Martin Jakubko sú známymi útočníkmi, v aktuálnom ročníku sa už štyrikrát zapísal do streleckej listiny Andrej Lovás a počas posledného stretnutia zažil svoj návrat do známeho prostredia Miloš Lačný. Nie je pre trénera náročné rozhodnúť sa, koho pošle do zápasu a naopak, ktorému známemu menu zostane pred súbojom len miesto medzi náhradníkmi? ,,Pre mňa to je jednoduché, náročné to je pre hráčov, aby potvrdili formu a dávali góly, keď chcú hrávať. Takže pre mňa to je ľahšie, lebo mám z koho vyberať a budem rád keby všetci dávali góly a keď ich vystriedam, dám ďalšieho útočníka, tak ten dá tak isto gól, aby mi poplietol hlavu," prezradil šéf ružomberského realizačného tímu. 

Ružu čaká už zajtra súboj so Spartakom Myjava. Zatiaľ čo Liptáci sa s jedenástimi bodmi nachádzajú na 7. priečke ligovej tabuľky s dvojbodovým náskokom pred 9. Skalicou a jednobodovou stratou na 6. Senicu, Kopaničiari majú sedemnásť bodov, patrí im 3. miesto, strácajú len jediný bod na 2. Žilinu a pred 4. Slovanom Bratislava majú náskok dvoch bodov. ,,Myslím si, že Myjava hrá túto sezónu konsolidovane, má veľa bodov. Sú zohratí, bude to ťažký zápas. Dostávajú málo gólov a budeme sa snažiť pretrhnúť ich šnúru. Verím, že ak strelíme prvý gól tak tam uhráme dobrý výsledok," dodal Ladislav Pecko.

Do stretnutia nebudú môcť zasiahnuť zranení hráči - Štefan Senecký, Marek Sapara, Juraj Vavrík, Tomáš Gerát, Ivan Kotora, Milan Ferenčík, Viktor Miklós a Matúš Macík

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK