2.4.2016

Marek Sapara: „O pohárovej Európe ešte nerozprávajme“

V piatok 1. apríla 2016 Ruža odohrala domáci zápas 25. kola Fortuna ligy so Spartakom Trnava, v ktorom zvíťazila 3:1. Po stretnutí pred novinárov predstúpil kapitán tímu Marek Sapara.

Ako videl piatkový súboj skúsený stredopoliar? Ukázali sme, že v tomto mužstve je veľký charakter, pretože sme prehrávali 0:1, nevedeli sme sa tam dostať, nevedeli sme premeniť nejakú gólovú šancu, ale nakoniec sme to zlomili po štandardke a myslím si, že vyhralo lepšie mužstvo,“ pochválil ružomberský kapitán svojich spoluhráčov.

Liptáci vstúpili do stretnutia aktívne. Hneď v úvode chýbalo Milošovi Lačnému trochu viac šťastia, keď najskôr z uhla minul vzdialenejšiu žrď a jeho ďalšia strela sa dvakrát odrazila od brvna a bránkový rozhodca signalizoval, že neprešla bránkovú čiaru. Šance tímu spod Čebraťa zostali nevyužité a v 21. minúte skóroval hráč hostí Martin Mikovič. Nepriaznivý výsledok platil aj po štyridsiatich piatich minútach. Potom sme sa ako keby hľadali po ihrisku, vypadli sme z nášho tempa a neboli sme takí koordinovaní, proste sme sa nezastupovali tak, ako sme mali na ihrisku. Dali sme im trošku viacej priestoru, ale myslím, že sme sa postupne vrátili do hry, začali sme hrať to svoje a určite zaslúžene sme otočili výsledok,“ spomína si futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťsedem na momenty po inkasovanom góle.

Práve Marek Sapara sa na začiatku druhého polčasu veľkou mierou podieľal na vyrovnaní. Boris Godál fauloval prenikajúceho Miloša Lačného a nasledoval priamy kop. Kreatívny futbalista našiel prihrávkou Štefana Zošáka a ten rozvlnil sieť. Spadlo to Štefanovi na hlavu tak dal gól. Som veľmi rád, že to spadlo práve jemu na hlavu. Zaslúžil si to, hral fantasticky, myslím, že je momentálne náš najlepší hráč a samozrejme Lačný, ktorý strieľa gól za gólom, čo je skvelé a toto mužstvo má skvelý charakter,“ vyjadril sa futbalista, po ktorého centri z priameho kopu a závare pred trnavskou bránou padol v 76. minúte aj gól Jána Masla na 2:1. Konečnú podobu výsledku dal štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času Miloš Lačný, keď zvýšil na 3:1.

Bývalý hráč Rosenborgu Trondhaim a viacerých tureckých klubov sa tak vďaka centrom svojej pravačky, výrazne podpísal pod obrat skóre. So svojou formou však stále nie je úplne spokojný. Ešte nie je tak nadstavená ako by mala, ale pevne verím, že to bude lepšie a lepšie. Musím sa do toho dostať, musím byť zdravý, mám dva zápasy za sebou, dva zápasy stojím, zase vypadnem, všetko stratím a zase sa musím do toho vracať. Všetko ma bolí, musím nejako cez to prejsť. Hovorím to stále, že pevne verím, že v stredu to bude zase dobré, budem môcť nastúpiť od začiatku a či to bude polčas, šesťdesiat minút, budem tam a budem naberať formu,“ povedal 38-násobný slovenský reprezentant.

Marek Sapara opustil trávnik v 84. minúte, kedy ho nahradil Tomáš Gerát. „Pýtal som sa už dole, lebo už som mal toho dosť a boli sme dohodnutí s trénerom, že bude mať pripravené striedanie, keby to bolo potrebné,“ vysvetlil príčinu svojho odchodu z trávnika tridsaťtriročný futbalista.

Ruža má na jar priaznivú bilanciu, keď v šiestich ligových súbojoch zaznamenala päť víťazstiev a jednu remízu, navyše postúpila aj v semifinále Slovnaft Cup-u, v ktorom ju už v stredu čaká prvý z dvoch súbojov s Trenčínom. V ligovej tabuľke si Liptáci so ziskom štyridsiatich bodov upevnili štvrtú priečku. Napriek tomu sa však naďalej držia pri zemi a o pohárovej Európe zatiaľ nechcú rozprávať. „Zatiaľ o tomto nerozprávajme. Je to strašne ďaleko. Teraz máme dôležitý zápas v stredu. Ideme do silného Trenčína. O pohárovej Európe budeme rozprávať vtedy, keď tu bude,“ dodal Marek Sapara.  

ZDIEĽAJ ČLÁNOK