14.4.2016

Ján Maslo: „Chceli sme ísť do finále“

Po stredajšej odvete semifinále Slovnaft Cup-u s Trenčínom sa o svoje pocity s prítomnými novinármi podelil ružomberský obranca Ján Maslo.

Výsledok prvého semifinále skončil prehrou Ruže v pomere 1:5. V odvete dostali na oboch stranách priestor aj hráči, ktorí v lige pravidelne nehrávajú. Stretnutie sa skončilo prehrou 0:1, keď v 77. minúte o všetkom rozhodol Dávid Guba. „Šancu dostali hráči, ktorí nehrávajú a myslím si, že to bola motivácia pre nich, aby sa ukázali,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom tri a vrátil sa k stretnutiu: Chceli sme uhrať dobrý výsledok, čo sa nám nepodarilo, ale myslím si, že sme hrali celkom dobre. Nebolo to zlé. Musíme sa sústrediť na sobotný zápas so Žilinou.“

Oba tímy mali gólové príležitosti. Hneď v úvode namieril tesne vedľa Ivan Kotora, na strane hostí hrozil najmä autor jediného gólu Dávid Guba, z Liptákov sa v dvoch čistých šanciach ocitol Tomáš Gerát a v závere gólman hostí Adrián Chovan zneškodnil Lačného samostatný únik. Podarilo sa obrane vyvarovať chybám z prvého semifinále, kedy sa sieť na bráne tímu spod Čebraťa vlnila až päťkrát? Čiastočne áno. Trenčín mal pár šancí, on to premenil, my nie, takže v tom bol rozdiel,“ spomenul si Ján Maslo na prácu defenzívy, pričom viac by podľa neho zápasu pristal remízový výsledok.

Ružomberská cesta sa v aktuálnom ročníku Slovnaft Cup-u skončila tesne pred bránami finále. Liptáci postupne prešli cez Šarišské Michaľany, Dunajskú Lužnú, Topoľčany a Zlaté Moravce, až napokon narazili na obhajcu double z Trenčína a ten im nedoprial tretiu finálovú účasť v dejinách klubu. Ruža sa dostala medzi štyri najlepšie tímy, no ciele boli vyššie. „Chceli sme ísť do finále,“ so sklamaním v hlase dodal stabilný člen zadných radov tímu z centra Dolného Liptova.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK