4.11.2016

Preview: Preskočíme v tabuľke ďalší Spartak?

V sobotu 5. novembra 2016 o 17:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 15. kola Fortuna ligy so Spartakom Myjava. Pred stretnutím nám priblížil situáciu v tíme hlavný tréner Norbert Hrnčár.

Po štyroch ligových súbojoch bez plného bodového zisku sa Liptáci v uplynulom kole predstavili v Trnave, kde zvíťazili gólom Jána Masla 1:0. Víťazstvo bolo dôležité vzhľadom k tomu, že v predchádzajúcich zápasoch sme nebodovali, takže samozrejme to trošku spozitívnilo atmosféru a už teraz sa môžeme sústrediť na ten najbližší zápas,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok vďaka výhre preskočil trnavský Spartak a so ziskom dvadsaťjeden bodov sa posunul na priebežné piate miesto. Mužstvo spod Čebraťa teraz čaká domáci súboj s ďalším tabuľkovým susedom, s momentálne štvrtým Spartakom Myjava, ktorý má o dva body viac ako Liptáci. Ak bude Ruža bodovať naplno, posunie sa na štvrtú priečku. Scenár s preskočením ďalšieho súpera by bol pre nás veľmi pekný a zaujímavý,“ povedal hlavný lodivod mužstva z centra dolného Liptova.

Ružomberský tréner pôsobil v minulej sezóne práve na Kopaniciach a tohto súpera veľmi dobre pozná. Ako kormidelník tímu spod Čebraťa sa už v štvrtom kole tohto ročníka vrátil na pôdu bývalého zamestnávateľa a Liptáci vtedy vyhrali 3:1. Kopaničiari v posledných dvoch ligových súbojoch doma podľahli Podbrezovej a Dunajskej Strede, no momentálna štvrtá pozícia so stratou troch bodov na tretiu priečku hovorí o ich sile. Myjava potvrdzuje svoju kvalitu aj bodovým ziskom, aj tabuľkovým postavením. Mužstvo má naozaj vysokú kvalitu, takže nás čaká náročný zápas, ktorý samozrejme chceme vyhrať,“ povedal Norbert Hrnčár.

Do zápasu nebude môcť zasiahnuť ružomberský kapitán Marek Sapara, ktorého od domáceho súboja so Žilinou trápia zdravotné problémy. Lepšia situácia je ohľadom dlhodobých maródov Andreja Lovása a Tomáša Geráta. Obaja futbalisti sú už v tréningovom procese.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK