15.9.2017

Preview: Čaká nás zápas so Slovanom Bratislava

V sobotu 16. septembra 2017 o 17:30 sa Ruža predstaví na pôde bratislavského Slovana. Pred stretnutím ôsmeho kola Fortuna ligy sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Počas týždňa sa tak Ružomberok ako aj Slovan, predstavili v treťom kole Slovnaft Cup-u a obaja bez problémov potvrdili úlohu favorita. Belasí zdolali Malacky 5:1 a Ružomberčania zvíťazili nad Levočou v pomere 9:1. Ako hodnotí pohárové vystúpenie Liptákov hlavný lodivod? Podobne ako ten prvý pohárový zápas vo Veľkej Lomnici. Bolo to profesionálne aj s úspešným výsledkom a s koncom aký sme si želali, to znamená postup,“ povedal tréner.

Na vysokom víťazstve tímu spod Čebraťa sa podieľali hlavne trojgóloví strelci Dominik Kunca a Tihomir Kostadinov, ktorý tak nadviazal na nedávny hetrik z kvalifikačného zápasu macedónskej „dvadsaťjednotky“. Je dobré, že sa obaja strelecky prezentovali. Verím, že im to dodá sebavedomie a nám to spoločne môže pomôcť v ďalších ligových zápasoch,“ vyjadril sa na adresu úspešných strelcov Norbert Hrnčár.

Vo Fortuna lige patrí Ružomberku s jedenástimi bodmi priebežná šiesta pozícia. Pred 7. Žilinou má dvojbodový náskok a na 5. Dunajskú Stredu a 4. Zlaté Moravce stráca jediný bod. V najbližšom kole na nich čaká v hlavnom meste náročná previerka, súboj so Slovanom Bratislava. Belasí doteraz získali pätnásť bodov a momentálne im patrí druhé miesto. Na 1. Nitru strácajú jeden bod a majú rovnaký bodový zisk ako 3. Spartak Trnava. Liptáci sa tak môžu tešiť na meranie síl s ambicióznym súperom. Presne tak. Slovan má vždy tie najvyššie ambície a to je motivácia pre súperových hráčov, tak isto je to motivácia aj pre nás. Musíme sa pripraviť tak, aby sme na Slovane odohrali dobrý zápas s čo najlepším rezultátom,“ odhodlane konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Pred sobotným duelom je otázny štart Nermina Haskića a do zápasu nenastúpi dvojica zranených hráčov Jozef Menich a Mário Almaský.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK